DOLAR 32,3724 % 0.16
EURO 34,9785 % -0.32
GRAM ALTIN 2.325,56 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,30 % 0,22
BITCOIN 2.277.631 0.436
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Hanefi Mahçiçek, Geleceğe Işık Tutuyor

Son Güncelleme :

06 Mart 2018 - 14:32

/ kez okundu.
Hanefi Mahçiçek, Geleceğe Işık Tutuyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kariyer Günleri Etkinliği kapsamında Kahramanmaraş IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiöğrencileriyle bir araya gelerek yaşam tecrübelerini anlattı. Sohbetiyle adeta gençlerin geleceğine ışık tutan belediye başkanı öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.

Belirli aralıklarla öğrencilere tecrübe kazandırmak ve geleceğe bir adım daha önde başlamaları için düzenlenen Kariyer Günleri Etkinliği kapsamında Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek öğrencilerle bir araya geldi. Kahramanmaraş IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinliğe öğrencilerin yanı sıra okul yönetimi ve öğretmenler de katıldı.

Program ilk olarak Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuşma yapmak üzere sahneye davet edilmesiyle başladı. Gençlere samimi yaklaşımı ve öğretici anlatımıyla adeta geleceğe ışık tutan Mahçiçek, ‘’Bugünün bereketli bir gün olacağı inancıyla yola çıktık ve sizlerle beraber olmanın da bereket olduğuna inanıyoruz. Sabahları evden çıktığımız zaman bazen yorgun hissediyorum kendimi, ama sizin gibi güzel insanlarla buluştuğumuz zamanda biraz daha o yorgunluğum geçiyor Allah’a şükür. Daha çok şevkle çalışmaya gayret ediyorum. Değerli arkadaşlarım ben Mağralı Mahallesi’nde büyüdüm. Fırıncı Topal Ali’nin torunuyum ben. Niye dedemin adıyla kendimi tanıtıyorum biliyor musunuz? Ben altı aylıkken babam vefat etmiş. Dedemin yanında büyüdüğüm için, Dedemin de lakabı Topal Ali ve fırıncılıkla uğraştığı için kendimi böyle tanıtıyorum. Kendimi biraz tanıtmak istiyorum sizlere Ben Kahramanmaraş İmam Hatip mezunuyum. 7 yıllık okulu 5 yılda bitirdim. O zamanlar şöyle bir hakkımız vardı. 5. Sınıfa geldiğiniz zaman derslerinizin ortalaması 8 ve üzerindeyse kalan sınıfların derslerini dışarıdan verebiliyordunuz. Benim de derslerim 8 ve üzeri olduğu için 5 senede İmam Hatip bitti ve Ankara Siyasal Bilimler Fakültesini kazandım. ‘’ dedi.

Kendini tanıtmasının ardından okul hayatı dönemindeki zorluklara değinen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 70’li 80’li yılları anlattı.

‘’Bizi Bölmeye Çalışanlar Amacına Ulaşamayacak’’

Eski dönemleri anlatmasının ardından günümüz şartlarına da değinen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yine ülkeyi bölmeye çalıştıklarını, bir bütün olan Türkiye topraklarını bölemeyeceklerini söyleyerek şunları ifade etti;

‘’Ülkenin içinde bulunduğu şartları görüyorsunuz. Bizi yine bölmeye çalışıyorlar. Türk diyorlar, Kürt diyorlar, Alevi diyorlar, Sünni diyorlar, hâlbuki bizim insanlarımızın arasında bir problem yok. Bundan seneler önce bizimçocuklarımızı okutun dediler. Okutun dediler ama okula almadılar. Niye; başlarında örtüsü var diye! Yani oku diyordunuz, cahil kalmayın diyordunuz. Ama sizin  istediğiniz şekilde giyinmeyince okullara almadınız. Bu çocuklar, bu ailelerin çocukları komşu değil mi? Başı açık olanda var başı kapalı olanda var. Bunların birbirleri ile arasında bir problem var mı? Yok. Ama bunu problem haline getirdiler. Binlerce, on binlerce çocuğumuzu okulların kapılarından geri çevirdiler. Bu üniversitelerde de böyle oldu. Bu devlet hayatında da böyle oldu. Başı kapalı olanlar devlette çalışabildi mi? Öğretmenlik yapabildiler mi? yapamadılar. Hepsine soruşturma açtılar. Hem oku diyorsunuz hem de okuyanı çalıştırmıyorsunuz. Ya da okuyanı okutmuyorsunuz. Bunlara dikkat etmemiz lazım. Bakın bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Bu ülkenin geleceğini temsil edecek, ülkeyi yönetecek insanların çok iyi çalışması lazım. Çok iyi yetişmesi lazım.’’

Öğrencilere her ne olursa olsun bütün zorluklara karşı direnmeleri gerektiğini söyleyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, her zaman üreten, yeniliklere açık olan bir nesil olmalarını isteyerek, şu ifadeler kullandı.

‘’Her sene sizler için 45 ila 55 bin arası kitap alıyoruz. Bu sene 73 Bin kitap aldık ve 5’li setler halinde öğrencilerimize dağıtıyoruz. Okuyan insanın zihni çok daha mükemmel çalışır. Okumak zihnin gelişmesini sağlayan en önemli faktördür. Öte yandan mahallelerde Bilgi ve Kültür Evleri yapıyoruz. Oralarda çok daha rahat ders çalışma imkânı bulabilmeniz için. Bu sene Sosyal Etkinlik Merkezleri adı altında üniversiteye hazırlık kursları başlattık. Bütün harcamaları belediye olarak biz yapıyoruz, her şeyi biz alıyoruz ve 2400 civarında öğrencimiz var. Sizlerin de katılmasını istiyoruz. Ücretsiz her alanda faydalanabileceğiniz imkânlar sağlıyoruz. Ayrıca bu bölge haricinde Barbaros ve Karacaoğlan Mahallelerinde de inşaatımız devam ediyor, inşallah onlar da bittikten sonra Fatih Mahallesin de de sizlerin eğitim alabilmeleri için fiziki şartları olgunlaştırmaya gayret edeceğiz. Sizlerden de aynı gayreti bekliyoruz inşallah.’’

Konuşmasında öğrencilere seslenen Mahçiçek, daha başarılı bir ülke olmak için daha çok çalışmak gerektiğini ve herkesin üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak, öğrencilere dinledikleri için teşekkür etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.