DOLAR 32,3313 % 0.01
EURO 35,0061 % -0.23
GRAM ALTIN 2.321,86 % 0,06
ÇEYREK A. 3.796,24 % 0,06
BITCOIN 2.294.770 2.388
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

GÜZELBULUT, GAP BÖLGE TEMSİL KURULU’NA SEÇİLDİ

Son Güncelleme :

19 Ekim 2019 - 12:49

/ kez okundu.
GÜZELBULUT, GAP BÖLGE TEMSİL KURULU’NA SEÇİLDİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta uzun yıllardır Turizm Sektöründe, Hac, Umre, Yurt içi, Yurt dışı turlar ve fuar organizasyonu işleri yapan Kahramanmaraş’ın önde gelen Turizm Şirketlerinden birisi olan Güzelbulut Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güzelbulut, geçtiğimiz günlerde, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis ve Şanlıurfa illerini kapsayan TÜRSAB GAP Bölge Temsil Kurulu (BTK) Seçimlerinde TURSAB GAP Bölge Temsil Kurulu’na seçildi.

Yapılan seçimlerde; GAP Bölge Temsil Kurulu’na Soner Bacaksız, İbrahim Halil Kılınç, Ayşegül Özkeleş, Nurdan Öğücü, Güllü Akkurt, Ali Canbek ve Mehmet Güzelbulut seçildi.

Güzelbulut Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güzelbulut seçimle ilgili şunları belirtti; “Genel Kurul yapılmadan Bölge Temsil Kurulları seçimi yapıldı. Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa’yı kapsayan Temsil Kurul seçimleri yapıldı. Kahramanmaraş’ı temsilen asil üye olarak seçildim. Bölgeden Yaklaşık 180 acente var. Bu seçimde bize verilen oylar nedeniyle teşekkür ediyorum. İnşallah Kahramanmaraş’ı en güzel şekilde temsil edeceğim” dedi.

GERMANİCİA MOZAİKLERİNİN ÇIKARTILIP, YENİ ÇIKARTILACAKLARLA BİRLİKTE SERGİLENMESİ LAZIM

Kahramanmaraş Turizmi hakkında da konuşan Güzelbulut şunları ifade etti; “Germanicia Mozaiklerinin bir an önce gün yüzüne çıkartılıp sergilenmesi gerekir. Kahramanmaraş’ta Zeugma’ya göre çok daha farklı ve çok çeşitli mozaikler var. Dulkadiroğlu ilçemizde bulunan mozaiklerin bir an önce çıkarılıp, mevcutlarla birlikte yerinde sergileyip bir an önce turizme kazandırılması gerekiyor. Bu mozaiklerin tanıtımın yapılması gerekir. Tur operatörlerini şehrimize davet ederek bu mozaikleri göstermemiz gerekir. Gelen Tur grupları bunların hiç birini bilmiyor. Bu mozaikler açılmadığı için grupların bilgisi yok. Kahramanmaraş’a gelen Gruplar, birkaç konağı ve kapalı çarşıyı görüp gidiyor. Bu gezide ancak iki saat sürüyor. Kahramanmaraş’ a gelen Turistleri akşama kadar gezdirmek için, gezip görülecek yerleri çoğaltmamız lazım. Gezilecek yer az olduğu için gelen turistler iki saat durup Kahramanmaraş’ta ayrılıyor. Biz bu turistleri en azından bir gün burada tanıtacak yerleri turizme açmalıyız” dedi.

HAVAYOLU ULAŞIMINDAKİ SIKINTILARIMIZIN GİDERİLMESİ LAZIM

Mehmet Güzelbulut; “Havayolu ulaşımının düzenlenmesi. Yeni Havalimanı yaptık ama pistin kısa olması nedeniyle büyük uçaklar inemiyor. Yine pistin kısa oluşu nedeniyle Havayolu şirketleri akşam uçuşlarına gelmek istemiyor. Ulaşım konusunda ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Kahramanmaraş’a gelen uçak sayısı az olduğu için biletler tavan fiyattan satılıyor ve pahalı oluyor. Kahramanmaraş’a uçuş gerçekleştirecek havayolu sayısı ve uçuş sayısı arttığında rekabet ortamı olacak ve fiyatlar aşağı düşecek. Bir de daha çok insan havayolu ile ulaşım imkanına kavuşacak.

KAYAK TURİZMİ KAHRAMANMARAŞ TURİZMİNE KATKI SAĞLIYOR

Şu anda Kayak Merkezi’nde çalışmalar yapıldığını basından duyuyoruz. Kayak Merkezi’nin Kahramanmaraş’ta olması ilimiz açısından bir kazançtır. Kahramanmaraş Turizmine katkı sağlamaktadır. Buranın daha profesyonel bir şekilde olması gerekir. Halkın ihtiyaçlarına cevap verir hale getirilmesi gerekir. Kayak Merkezi’ni yaptık ama hala ulaşım sorunu var. Kışın yol tıkanıyor. Aynı güzergahtan, hem çıkış, hem iniş olması sıkıntı oluyor. Dereli’nin oradaki daracık çıkış yolunun acilen genişletilmesi gerekir. Yol girişinde bakkallar, esnaflar var bunları karşılarına alırlar diye mi yapmıyorlar bilemiyoruz. Ama bir an önce bu yolun genişletilmesi lazım. Belki buradan sadece çıkış verilmeli ve iniş başka yerden olmalı. Kayak Merkezini yaparken profesyonel düşünmemiz lazım. Altyapı tamamladıktan sonra açılmalıydı” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.