DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
GRAM ALTIN 2.292,73 % 0,67
ÇEYREK A. 3.748,61 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

GÜVEN’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Son Güncelleme :

09 Aralık 2016 - 14:02

/ kez okundu.
GÜVEN’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Mevlid Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Toplum ve insanlığın Allah’ı anlamaya, anlatmaya ve insanlığa hediye ettiği Hz. Muhammed’in (S.A.V.) sevgisiyle şekillenmeye muhtaç olduğunu ifade eden Başkan Güven mesajında; “Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in dünyaya teşrif ettikleri Mevlid Kandilini 11 Aralık Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gecede idrak etmiş olacağız ”dedi.

Başkan Güven sözlerine şöyle devam etti, “İlahi hitabı bizlerle buluşturan Rahmet Elçisi (SAV), aynı zamanda o kelamı bize açıklamış ve onun hayat veren mesajını bizzat yaşayarak bizlere aktarmıştır. Hz. Peygamberimiz, tüm insanlığa bir kurtuluş ve diriliş çağrısı yapmıştır. Doğan her şey beraberinde umut, rahmet ve bereket getirir. Peygamberlerin dünyaya gelişi de umut ışıklarının söndüğü, merhamet pınarlarının kuruduğu bir zamanda gerçekleşir. İnsanın insan önünde değil, sadece Allah önünde boyun eğmesi gerçeğinin gün yüzüne çıktığı andı onun doğumu. O’nun doğumu; aşkın, gözyaşının, ahlakın, adabın, ihsanın, adaletin, basiretin yeşerdiği andı. O’nun doğumu nefretin, adaletsizliğin, zulmün, kibrin temellerinin sarsılmaya başladığının göstergesiydi. Bizlere düşen görev; âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz Hz. Muhammed’i asrın idrakine taşımak, O’nun güzel hatırasını içimizde, işimizde, hayatımızda, düşüncelerimizde, duygularımızda, eylemlerimizde ve evlerimizde yaşamak ve yaşatmaktır. O’nu anmak demek; O’nu anlamak ve örnek edinmektir. İşte Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde ve hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleridir. Bu vesile ile Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinin bütün insanlığa rahmet, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Bu mübarek günün hayırlara vesile olmasını Yüce Mevlâ’dan niyaz eder, Afşin Halkı ve bütün İslam Âlemi’nin Mevlid Kandil’ini tebrik ederim” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.