DOLAR 32,5597 % 0.17
EURO 35,0473 % 0.02
GRAM ALTIN 2.439,45 % 0,13
ÇEYREK A. 3.988,50 % 0,13
BITCOIN 64.928,10 1.177
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Göksun Gençlik ve Kariyer Paneli” düzenlendi

Son Güncelleme :

03 Mart 2017 - 8:53

/ kez okundu.
Göksun Gençlik ve Kariyer Paneli” düzenlendi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve Göksun Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından “Göksun Gençlik ve Kariyer Paneli” düzenlendi.

Gökkaya Grup sponsorluğunda Göksun Arslanbey Yerleşkesi Arslanbey Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Göksun Gençlik ve Kariyer Paneli’nin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve destek olanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Deveci, panelin gençlerin ufuklarını geliştirmek açısından çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Gençlere seslenerek tavsiyelerde bulunan Rektör Deveci, “Sizler bizim geleceğimiz, ümidimizsiniz. Kendinizi çok iyi geliştirin. Okul yıllarınızı çok iyi değerlendirin. Çalışma hayatına atılınca kültürel faaliyetler için vakit bulamayacaksınız.” dedi.

Bilim ve teknoloji alanında çalışma yapmanın önemine değinen Rektör Deveci, KSÜ bünyesinde yeni kurulan Biyomedikal Araştırma Merkezinin de müjdesini verdi. Biyomedikal Araştırma Merkezinin ilaç ve tıbbi cihazlar konusunda çalışmalar yapacağını belirten Rektör Deveci, “Bu ürünleri neden dışarıdan alıyoruz? Temelini şimdiden atalım, biz üretelim diye üniversitemiz içerisinde daha önce alınmış araç gereçlerden kullanılmayanları bu merkezde bir araya getirip değerlendirerek bilim insanlarının kullanımına sunacağız. İnşallah sıfır maliyetle Biyomedikal Araştırma Merkezimizi kuruyoruz. Bu bir başlangıçtır. İleride daha kompleks cihazları da satın alarak merkezimizi geliştireceğiz. Ve inşallah on, yirmi, otuz yıl sonrasında bu merkezden ürünler almaya başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan ise bir ülkenin gelişiminde gençliğin önemini vurgularken, genç nüfusun fazlalığı kadar eğitimli genç nüfus oluşunun da önem arz ettiğini ifade etti. Kaymakam Ayhan, paneli gerçekleştiren KSÜ Rektörlüğüne ve destek olan firmalara teşekkürlerini iletti.

Panel öncesi, Göksun Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çitil de kısa bir selamlama konuşması yaptı. Panele destek veren üniversite yönetimine ve sponsor kuruluşlara teşekkür eden Yüksekokul Müdürü Çitil, “Gençlerimize teorik ve uygulamalı eğitim veriyoruz. Elbette okul hayatı ile iş hayatı birbirinden farklıdır. İşte bu eksikliği ortadan kaldırmak veya azaltmak amacıyla bu tür etkinlikler düzenleyerek alan tecrübesi ve bilgisine sahip kişilerle öğrencilerimizi bir araya getirerek eksiklikleri kapatmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardındanpanel oturumlarına geçilirken özel sektör iş dünyasından isimlerin konuşmacı olarak katıldığı ilk oturumun başkanlığını KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örnek yaptı.

İlk oturumda Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, Gökkaya Grup Direktörü Murathan Gökkaya, BK Sigorta Sahibi Bekir Kılıç ve Radyo Programcısı Alper Taşlıalan kariyer yaşamlarını anlattı.

İkinci oturumda ise akademik alanda kariyer sahibi isimler öğrencilerle buluşurken, Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Aksoy, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Elamanı Dr. Mahmut Çitil ve Genç Akademisyenler Derneği Başkanı Murat Şahin kariyer ve iş yaşamlarına ilişkin bilgiler vererek öğrencilerin konuya ilişkin sorularını cevaplandırdılar.

Üçüncü ve son oturumda ise kamu kurumu, sivil toplum kuruluşu ve meslek kuruluşları temsilcileri, bilgi ve deneyimlerini genç katılımcılara aktardılar. KSÜ Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Seyhan Taş’ın oturum başkanlığını yürüttüğü panele konuşmacı olarak, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.Başmühendisi Bülent Bahçeci, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya katıldı.

Panel Sonunda Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci ve protokol üyeleri tarafından panelistlere ve sponsor firma temsilcilerine çeşitli hediyeler takdim edildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.