DOLAR 32,3759 % 0.15
EURO 35,3249 % 0.11
GRAM ALTIN 2.324,45 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,47 % 0,17
BITCOIN 2.291.196 2.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Gençlik Gelişim Akademisi” KSÜ’de Start Verdi

Son Güncelleme :

22 Ekim 2015 - 15:23

/ kez okundu.
Gençlik Gelişim Akademisi” KSÜ’de Start Verdi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Bilgi İletişim Sanat Eğitim ve Kültür Gençlik Kulübü Derneği (BİLSEK) tarafından organize edilen, İçişleri Bakanlığı, Dernekler Daire Başkanlığı desteği ile yürütülen “Gençlik Gelişim Akademisi” projesi açılış ve tanıtım toplantısı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı yaptı. “Gençler bir milletin istikbalini gösteren aynalar gibidir” diyen Prof. Dr. Kıllı “Gençler enerjilerini vatan ve millete faydalı işlere harcayarak katma değer üretmelidirler. Bu proje gençlerin hayata hazırlanmasında önemli bir görev üstlenecek” diye konuştu.

KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örnek ise bu projenin farkındalık yaratmada ve rekabette öne geçmede gençlere yardımcı olacağını vurguladı. İİBF İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Taşlayan da bir konuşma yaparken, bireyleri eğitmenin toplumun değişiminde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerek, gençlere kendilerini geliştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

BİLSEK Dernek Başkanı Mehmet Köşk de bir selamlama konuşması yaparak, BİLSEK faaliyetleri ve hedeflerine ilişkin bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından proje koordinatörü Abdulgaffar Polat katılımcılara “Gençlik Gelişim Akademisi” projesini tanıttı. Proje kapsamında geçleri iş hayatına hazırlama, donanımlı bireyler yetiştirme ve genç işsizlik oranını aşağıya çekmeye yardımcı olunmanın amaçlandığı proje kapsamında gençlere 185 saat eğitim verilecek. Eğitimlerin yanı sıra; seminer, çalıştay ve toplantılar düzenlenerek daha fazla gence ulaşmak hedeflenirken, iş dünyasından başarılı isimlerle gençler her ay düzenlenecek toplantılarda bir araya getirilerek, işveren ve gençlerin buluşması amaçlanıyor.

9 ay sürecek olan “Gençlik Gelişim Akademisi” sonunda projeye katılan gençlere aldıkları eğitimlere ilişkin sertifika verilecek.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.