DOLAR 32,5600 % 0.24
EURO 34,7851 % 0.02
GRAM ALTIN 2.491,07 % 0,26
ÇEYREK A. 4.072,89 % 0,26
BITCOIN 2.048.272 1.446
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

GELENEKSEL ÇANAKKALE GEZİSİNDE 2. KAFİLE YOLA ÇIKTI

Son Güncelleme :

29 Mart 2017 - 9:12

/ kez okundu.
GELENEKSEL ÇANAKKALE GEZİSİNDE 2. KAFİLE YOLA ÇIKTI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri YGS Deneme Sınavı’nda okullarında birinci olan öğrencilerin götürüleceği Geleneksel Çanakkale Gezisinin ikinci kafilesi yola çıktı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce geleneksel hale getirilen ve bu yıl 3.’sü düzenlenen Çanakkale Gezisi’nin 2. Kafilesi Beleidye hizmet binası önünde düzenlenen uğurlama törenine Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü ile öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Uğurlama töreninde ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt: “Biz bugün Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa yürütmüş olduğumuz bir proje dahilinde başarıyı okulla yakala dedik ve derslerine devam eden öğrencilerimizi Büyükşehir Belediyemizle birlikte bir sınava tabi tuttuk. Üniversite sınavı öncesinde bu sınavda okul birincisi olan her öğrenciyi liselerde uçakla Çanakkale’ye götürüyoruz. Güzel bir program olacak beraber arkadaşlarımızda onlarla gidecekler bu öğrencilerimizin başarıları bu şekilde ödüllendirilmiş olacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde çok önemli bir yeri olan Çanakkale’nin, Çanakkale Deniz Savaşının oradaki manevi atmosferini yaşacaklar. Ben kazasız belasız gidip dönmelerini diliyorum ve Büyükşehir Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı: “Bu gezinizde ilk olarak Çağ açıp çağ kapayan Fatih Sultan Mehmet Han’ın neler yaptığını, nasıl modern silahlar yaptığını İstanbul 1453 Panorama Müzesinde göreceksiniz.

Çanakkale Destanı’nı sadece bir destan gibi okumak veya öğrenmek yeterli değildir. Orada kıran kırana geçen mücadelenin neden yapıldığının da bilinmesi gerekir. Orada canları pahasına mücadele ederek, tarihe Çanakkale Geçilmez yazdıran ecdadımıza yakışır birer insan olmalıyız. Vatan toprağı nedir bunun bilincine varmalıyız. ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda’ ifadesinde Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi her tarafı şehitlerle dolu bir yere gidiyorsunuz. Yine Mehmet Akif’in dediği gibi ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı’ ifadesinde Çanakkale’yi gezerken 35 bin öğretmenin şehit olduğunu ve 253 bin şehitten 150 bininin 15-20 yaşları arasında olduğunu bilerek gezin. Gezdiğiniz toprakların altında bir tarihin yattığını bilerek gezin” diye konuştu.

Açıklamaların ardından 45 kişilik ilk kafile yola çıkmak üzere otobüse bindiler ve havaalanına hareket ettiler.

Öğrenciler Kahramanmaraş’tan İstanbul’a uçakla gidecekler ve İstanbul 1453 Panorama Müzesini gezmelerini ardından Çanakkale’ye geçecekler ve 29 Mart’ta tekrar dönecekler.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.