DOLAR 32,5490 % 0
EURO 34,8322 % -0.11
GRAM ALTIN 2.429,23 % -0,04
ÇEYREK A. 3.971,79 % -0,04
BITCOIN 66.661,88 0.882
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 24°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

GAZİLER ONUR KAYNAĞIMIZDIR

Son Güncelleme :

19 Eylül 2015 - 9:51

/ kez okundu.
GAZİLER ONUR KAYNAĞIMIZDIR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

ONİKİŞUBAT BELEDİYE BAŞKANI HANEFİ MAHÇİÇEK:

“GAZİLER ONUR KAYNAĞIMIZDIR”

Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Gazilerin, Türk milleti için onur kaynağı olduğunu belirtti.

Başkan Mahçiçek, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Gaziliğin, Türk milleti için şehitlikten sonraki en önemli makam olduğunu kaydeden Mahçiçek, vatan savunmasında gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan tüm gazileri minnetle andıklarını kaydetti.

Türk tarihinde ayrı bir yeri olan Sakarya Zaferi’nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı ve mareşallik rütbesi verildiğini anımsatan Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin uhdesinde şehitlikten sonragelen en önemli makam hiç kuşkusuz gaziliktir. Vatan savunması için seve seve canlarını ortaya koyan, göğsünü siper eden, üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren gazilerimiz hepimizin onur kaynağıdır. Bilindiği üzere Sakarya Meydan Muharebesiyle birlikte kazanılan eşsiz zaferin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisimiz 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilik unvanıyla birlikte mareşallik rütbesi vermiştir. İşte o tarihte büyük anlam kazanan bu gün, kadirşinas milletimizin gazilerimize duyduğu şükran ve minnetin en açık göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi; ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle, hayatta olan, gazilerimizi ve onların saygıdeğer ailelerini şükranla anıyor, saygılar sunuyorum.”

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.