DOLAR 32,3759 % 0.15
EURO 35,3249 % 0.11
GRAM ALTIN 2.324,45 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,47 % 0,17
BITCOIN 2.291.196 2.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Fırat Kalkanı Operasyonunda Türk Jetleri…

Son Güncelleme :

03 Eylül 2016 - 15:30

/ kez okundu.
Fırat Kalkanı Operasyonunda Türk Jetleri…
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, Suriye’deki IŞİD hedeflerine yönelik harekatta ikinci hamle kapsamında IŞİD hedefleri havadan vuruldu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, F-16’larla Suriye’deki iki IŞİDhedefi vuruldu. TSK’dan yapılan açıklamada,IŞİD’e ait iki hedef imha edildi. Açıklamada, Çobanbey’in güneyinde 2 IŞİD hedefi havadan vurulduğu bildirildi.

Açıklamada, “Bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermekte” denildi.

TSK, İNİCİ CEPHEYİ AÇTI, TANKLAR ELBEYLİ’DEN SURİYE’YE GİRDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, bölgeyi IŞİD’den temizleyerek sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla başlattığı Fırat Kalkanı harekatı 11’inci gününe girdi. 11 gün önce Gaziantep’inKarkamış ilçesinden Cerablus’a giren tank ve zırhlı personel taşıyıcıları bugün öğle saatlerinde Kilis’in Elbeyli ilçesinden, Suriye’nin Çobanbey kasabasına girdi. Tanklar Özgür Suriye Ordusu’nun terör örgütü IŞİD’le mücadelesine destek verecek.

TANKLAR GİRERKEN FIRTINA TOPA TUTTU

Karkamış’tan sonra Elbeyli’den de tankların girişi sırasında sınırda konuşlu birlikler, IŞİDkontrolündeki bölgeleri Fırtına obüsleriyle yoğun top atışlarıyla ateş altına aldı.

TANKLAR ÇOBANBEY KASABASINA GİRDİ

Bir süredir askeri hareketliliğin devam ettiği Kilis’in Elbeyli ilçesine bağlı Salahan Köyü’nde sınır güvenliği için yapılan duvarın bir bölümünün kaldırılarak açılan kapıdan TSK’ya ait tank ve zırhlı araçlar Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Çobanbey kasabasına girdi.


TANKLARIN İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR

Yaklaşık 20 tank, 5 zırhlı personel taşıyıcı, kamyon ve zırhlı araçların sınırın Suriye tarafına geçişi sırasında, sınır birlikleri Çobanbey’in iç kesimlerinde IŞİD kontrolündeki bölgeler; Fırtına obüsleriyle ağır bombardımana tutuldu.


Çobanbey, Arapça adı ile “Ar Rai” kasabası Kilis’in Elbeyli ilçesinin tam karşısı oluyor.

Sınırı aşarak Çobanbey’e giren tanklar ise ilerlemesini sürdürürken ÖSO askerleri de arkadan tanklara eşlik ediyor.


FIRAT KALKANI’NIN 2. AŞAMASI

Cerablus-Çobanbey bağlantısını sağlayarak bölgeyi IŞİD’ten temizlemek Fırat Kalkanı operasyonunun 2’inci aşamasını oluşturuyor.

TERÖRDEN TEMİZLENEN ALAN 400 KİMLOMETREKAREYİ AŞTI

ÖSO’ya bağlı kuvvetlerin harekatın başladığı 24 Ağustos’tan bu yana terör unsurlardan temizlediği alan 400 kilometrekareyi aştı. ÖSO, doğuda Sacur Çayı’nın Fırat Nehri’yle birleştiği yer ile batıda Ez Zahiriyah-El Yakubiyah-Hasansağır meskun mahallerini içeren bölgede kontrolü sağladı. Koalisyon çerçevesinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında ÖSO 30’dan fazla köy ve yerleşim yerini terörist unsurlardan kurtardı.

ÖSO’NUN İLERLEYİŞİ GÖRÜNTÜLENDİ

Harekat kapsamında ÖSO yeni bir cephe daha açtı. Daha önce terör örgütü IŞİD’ten kurtardığı Çobanbey ilçesini merkez olarak kullanan muhalif kuvvetler buradan doğu ve güneydeki terör hedeflerine doğru harekete geçti. AA ekibi de ÖSO’nun Çobanbey’den ilerleyişini cephe hattında görüntüledi.

ÖSO’YA BAĞLI GRUPLAR GÜNEYE DOĞRU İLERLEMEYE BAŞLADI

Sabah erken saatlerden itibaren ilçeye çevre bölgelerden de çok sayıda muhalif unsur sevk edildi. Yapılan mühimmat takviyesinin de ardından ÖSO’ya bağlı gruplar doğu ve güneye doğru ilerlemeye başladı. Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen muhalif kuvvetler bazı yerleşim yerlerinde kontrolü sağladı.

TRT VE AA EKİPLERİNİN YAKININA TERÖRİSTLER HAVAN MERMİSİ ATTI

Özellikle güneye yönelik harekat sırasında zaman zaman terör örgütü IŞİD tarafından muhalif unsurlara karşılık verildi. Teröristlerce atılan iki havan mermisi ÖSO kuvvetleri ile AA ve TRT ekibinin yakınındaki alana düştü. Havan mermileri nedeniyle bir zayiat yaşanmadı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.