DOLAR 32,3313 % 0.01
EURO 35,0061 % -0.23
GRAM ALTIN 2.321,86 % 0,06
ÇEYREK A. 3.796,24 % 0,06
BITCOIN 2.294.770 2.388
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

FİNALİSTLER, BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI

Son Güncelleme :

01 Haziran 2017 - 14:48

/ kez okundu.
FİNALİSTLER, BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesinin finalistleri, birincilik için ter döktü. Onikişubat Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada, okul birincilikleri elde eden 2 bin 626 öğrenci il birinciliği için yarıştı.

11 ilçede 12 okulda düzenlenen final sınavlarına katılan öğrencilerden birinci olanlar tam, ikinci olan yarım, üçüncü olan öğrenciler ise çeyrek altınla ödüllendirilecek. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat İlçesinin finalistlerinin yarıştığı Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek, öğrencilere başarı dileklerini iletti. Bu projenin çocukların eğitimine büyük katkı sağladığını ifade eden Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu:

“3 yılın sonunda yaklaşık 1 milyon okumaya ulaşmışız. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu projeye katılan öğrencilerin girdikleri imtihanlarda başarı oranlarının arttığını ifade ediyor. Gerçekten de okuyan çocuklarımız, daha çabuk kavrayacak ve sınavlarında çok daha başarılı olacaktır. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sınavda ter döken çocuklarımıza canı gönülden başarılar diliyorum. Onikişubat Belediyesi olarak eğitimin yanında yer almaya, daha başarılı nesiller yetişmesine katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Kahramanmaraş’ın tümünü kapsayan proje kapsamında Onikişubat Belediyesi, ildeki tüm dersliklere 42 bin kitap ulaştırdı. Bu kitapları okuyan öğrencilerden 70 bini okuma sınavına başvuru yaptı. 58 bin öğrencinin katıldığı sınavın ardından dereceye giren ve okul birincisi olan 2 bin 626 öğrenci de il birinciliği için yarıştı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.