DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
GRAM ALTIN 2.292,73 % 0,67
ÇEYREK A. 3.748,61 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

FEYZİOĞLU: “RUSYA TÜRKİYE’Yİ ÖRNEK ALMALIDIR

Son Güncelleme :

07 Aralık 2015 - 8:08

/ kez okundu.
FEYZİOĞLU: “RUSYA TÜRKİYE’Yİ ÖRNEK ALMALIDIR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Dr. Metin Feyzioğlu, Diyarbakır saldırılarında şehit olan ailelere taziye ziyareti için geldiği Kahramanmaraş’ta Türkiye’nin Rusya’ya karşı tutumunun hukuk çerçevesinde olduğunu söyleyerek, “Rusya Türkiye’yi örnek almalıdır” dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile aynı gün şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan TBB Başkanı Av. Dr. Metin Feyzioğlu, şehit Özel Harekat polisi Mustafa Katırlı’nın cenaze törenine de katıldı. Daha sonra bir açıklama yapan Feyzioğlu, şehit ailelerine baş sağlığı dileyerek, “Boğazlar geçişi Montrö Anlaşması’na tabi. Montrö’de Türkiye’nin sınırlı yetkileri var. Ben Rus halkına ve yönetimine bu krizin tırmandırılmasından kimsenin menfaati olmayacağını bir vatandaş olarak ve yargının kurucu unsurlarından birinin temsilcisi olarak hatırlatmak istiyorum. Her kim uluslararası hukuktan ayrılırsa, uluslararası hukuka rağmen diğer üzerinde baskı uygulamaya kalkarsa, adalet uluslararası hukukta mülkün temelidir. Hepimiz zarar görürüz. Burada Rusya’nın menfaati Türkiye ile çatışmak ve iç politikasına bazı mesajlar göndererek, iktidarı kısa vadeli sağlamlaştırmak da değil, Türkiye’yle gerçekten iyi komşuluk ilişkilerinde bulunmaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş esası yurtta barış cihanda barıştır. Biz komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılı olmak zorundayız, ihtiyaç görüyorsa komşularımız hiçbir rahatsızlık hissetmeden Türkiye Cumhuriyeti bu kuruluş ilkesini tekrarlamaya, teyit etmeye de eminiz hazırdır. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur ki, kimsenin iç işinde yine gözümüz, müdahalemiz yoktur, olamaz.Rusya’nın da Türkiye’nin iç işinde, iç barışında bir rahatsızlık yerine tam aksine desteklemek için çalışması, gayret göstermesi gerekir. Her kim Türkiye’ye terör ihraç ederse ya da bir başka komşusu da ihraç ettiği terör eninde sonunda kendini vurur. Terörle, teröristle işbirliği, dayanışma asla olmaz. Sorunların çözümü şiddetle değil, tam aksine nasıl ki insanların birbirlerini anlaması gerekir diyoruz, komşuların da birbirlerini anlaması gerekir diyoruz. Herkes gider Rusya ile Türkiye burada, bu coğrafyada komşudur. ve bu anlayışla hareket edilmesini bizi bekleriz” dedi.

“RUSYA TÜRKİYE’Yİ ÖRNEK ALMALIDIR”

Rusya’nın Türkiye’yi örnek alması gerektiğini söyleyen Feyzioğlu, “Rusya’nın vatandaşlarımıza yönelik hem kendi hukukunu hem uluslararası hukuku ihlal eden pek çok baskısı ve yanlış davranışı var. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir devlettir, bir devlettir, hukuk devletidir anayasasına göre. Rus vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti’nin topraklarında bir Türk vatandaşı gibi temel haklara sahiptir. Rusya’nın bunu örnek alarak kendi ve bizim vatandaşlarımıza kendi ülkesinde uluslararası hukuku, temel insan hakları hukukunu ve öncelikle kendi hukukunu doğru düzgün uygulamasında fayda vardır” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.