DOLAR 32,3786 % 0.16
EURO 34,9653 % -0.34
GRAM ALTIN 2.325,61 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,37 % 0,22
BITCOIN 2.263.167 -1.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

FETÖ/PYD soruşturmasında göz altına alınanlara flaş karar

Son Güncelleme :

09 Haziran 2016 - 9:42

/ kez okundu.
FETÖ/PYD soruşturmasında göz altına alınanlara flaş karar
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sağlıklı Hayat Derneği Başkanı Dr. Ö.Ö. ile doktorlar R.A. ve M.K. adliyeye sevk edildi.
Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kent merkezinde belirlenen 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Sağlıklı Hayat Derneği Başkanı Dr. Ö.Ö. ile doktorlar R.A. ve M.K, “terör örgütüne üye olmak, örgüt adına suç işlemek, nitelikli dolandırıcılık ve belgede sahtecilik” suçlamalarıyla gözaltına alındı. Şüphelilerin, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmada firari olarak aranan, örgütün Akdeniz bölge imamı olduğu ileri sürülen öğretmen Rüstem Ç’ye yurt dışında bulunduğu zamanlarda sahte heyet raporu düzenledikleri iddia edildi. Rüstem Ç’nin, 2011-2014 yıllarında sahte raporla 11 kez ABD’ye gittiği, yurt dışında olduğu dönemlerde de raporların usulsüz yenilendiği ileri sürüldü. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilen 3 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.