DOLAR 32,3862 % 0.19
EURO 35,1055 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,14 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,23 % 0,25
BITCOIN 2.288.933 0.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Fetö’den Üyelerine Duymadım, Görmedim, Bilmiyorum Talimatı

Son Güncelleme :

14 Kasım 2016 - 10:43

/ kez okundu.
Fetö’den Üyelerine Duymadım, Görmedim, Bilmiyorum Talimatı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlarda bazı kamu görevlilerinin evinde ele geçirilen notlarda, gözaltında alındıklarında ya da adliyedeki sorgularında karşılaşabilecekleri sorular ile bu sorulara vermeleri önerilen önceden hazırlanmış cevaplar bulundu.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, aralarında doktorların da bulunduğu bazı sağlık çalışanlarının evinde yapılan aramalarda ele geçirilen ajanda ve defterlerde, örgüt üyelerinin gözaltına alındıklarında nasıl ifade vereceklerine ilişkin notlar bulundu.

Daha önce örgüt üyelerinin ByLock yazışmalarına da yansıyan “tek tip ifade talimatı”, Kahramanmaraş’ta ele geçirilen bu notlarla da yeniden gün yüzüne çıktı.

Örgüt üyelerinin gözaltı durumuna karşı sınava hazırlanır gibi bu soruların cevaplarını ezberlemeye çalıştıkları tespit edildi. FETÖ mensuplarının, gözaltı ya da savcılık sorgularında, Bank Asya’da hesap açma, örgütün burs ve bağış toplantılara katılım gibi sorulara “duymadım, görmedim ve bilmiyorum” gibi kısa cevaplarla hazırlandığı belirlendi.

“Bilseydim üye olmazdım”

“Bank Asya’da hesap açtınız mı?” sorusuna “Geçmiş tarihte kısa süre kullandım, o zaman yasal ve terör suçlaması yoktu ve inancım yüzünden başka bir sebep düşünmedim” cevabını veren FETÖ üyelerinin, sendika üyeliğiyle ilgili sorulara ise “Terörle bağlantılı olduğu hakkında bilgim yok. Bilseydim olmazdım.” şeklinde cevaplar hazırladığı tespit edildi.

FETÖ üyelerinin diğer sorulara verdiği cevaplar şunlar:

“Toplantılara katılır mısınız? – Kesinlikle hayır”, “Örgütle bağlantınız var mı? – Kesinlikle yoktur / Suçlamayı kabul etmiyorum”, “FETÖ liderini tanır mısınız? – Şahsi olarak tanımıyorum. Herkesin bildiği kadar medyadan ve son olaylardan”, “15 Temmuz ile alakalı ne düşünüyorsunuz? – Demokrasiden ve seçilmişten yanayım.”

Soruşturma kapsamında, FETÖ’nün, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki örgüt mensuplarınca gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından polis ekiplerinin gözaltıları ile mahkemelerin tutuklamalarını kendi tabanında ve halk nezdinde itibarsızlaştırmaya dönük çalışmalar yaptığı da belirlendi.

Kahramanmaraş’ta aralarında doktorların da bulunduğu operasyon kapsamında 20 kişi gözaltına alınmış, mahkemeye sevk edilen 7 sağlık çalışanı tutuklanmıştı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.