DOLAR 32,3139 % 0.19
EURO 35,0759 % -0.17
GRAM ALTIN 2.277,70 % 0,01
ÇEYREK A. 3.724,03 % 0,01
BITCOIN 2.290.409 1.291
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ERKOÇ: “TÜM HALKIMIZI KİTAP FUARIMIZA BEKLİYORUZ

Son Güncelleme :

11 Ekim 2017 - 10:14

/ kez okundu.
ERKOÇ: “TÜM HALKIMIZI KİTAP FUARIMIZA BEKLİYORUZ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bu yıl 4.’sü düzenlenecek Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’na tüm Kahramanmaraş Halkını ve diğer illerdeki kitapseverleri davet etti.

Kervanhan’da basın mensupları ile birlikte bir araya gelen Başkan Erkoç, insanlara verilen ilk emrin Oku olduğunu söyledi.

BEŞERİ SERMAYESİ OLAN BİR ÜLKEYİZ

Türkiye’nin zengin petrol kaynakları olan bir ülke olmadığına işaret eden Başkan Erkoç: “ Türkiye’miz açısından çok önemli bir fuar aslında biz her zaman şunu söylüyoruz Türkiye’nin zengin petrol kaynakları yok, Türkiye’nin zengin altın madenleri ya da doğalgaz kaynakları yok Türkiye’nin en büyük sermayesi beşeri sosyal sermayesi yani insanın biz insanımızın en iyi şekilde yetiştirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bunun içinde ne yapabiliriz nasıl bir katkımız olabilir düşüncesiyle yoğun gayret içerisindeyiz. Büyükşehir belediyesi olarak birçok kültürel etkinlikler yapmaktayız.

Kültürel etkinliklerimizin yanı sıra yeşil alan, çevre, arıtma tesisi, yol gibi birçok yatırımları halkımızın hizmetine sunmaktayız” dedi.

İLK EMİR ‘OKU’DUR

İnsanlara verilen ilk emrin ‘Oku’ olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların içerisinde en önemlisi de insanımızın eğitimi ile ilgili kültürü ile ilgili yatırımlar. Bu fuarın da bu anlamda en önemli olduğuna inanıyoruz. İnsanın daha donanımlı hale gelebilmesi için insanın daha donanımlı olması gerek. Bize buyrulan ilk emir de zaten ‘Oku’dur. Okumadan bilgiye erişilmez. Bu imkansız bir olay. Çocuklarımızda okuma alışkanlığı olabilmesi için, kitaplarla buluşması, bilgi ile buluşması için bu fuar çok önemli. Ben çocukluğumda -İl Halk Kütüphanesi’nin gezici kütüphanesi vardı ilk okuduğum kitabı o gezici kütüphaneden almıştım.

Bu fuarla biz Kahramanmaraş’ımızın genelindeki başta çocuklarımız olmak üzere okuma arzusu ve isteği olan yetişkinlerimizin de katılımı ile mükemmel bir fuar yapacağız.”

263 YAYINEVİ 262 YAZAR-ŞAİR

Bu seneki fuarın katılım yelpazesinin oldukça geniş olduğunu kaydeden Başkan Erkoç: “Şu anda fuarımıza 263 tane yayınevi katılmakta. Şehir dışından 160 Kahramanmaraş’tan da 102 olmak üzere 262 şair ve yazar katılmakta. Fuarımız sadece kitap tanıtımıyla değil, okullarda söyleşilerle, konferans salonlarındaki panellerle devam edecek. Bu sene Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği de önemli bir etkinliğini Kahramanmaraş’ta gerçekleştirecek.

Bu yıl fuarımızın daha dolu dolu olacağı inancındayım. Tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizi kitap ve kültür fuarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

ŞİİRİN VE EDEBİYATIN BAŞKENTİ KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ın Osmanlı’dan bu yana birçok şair, yazar, ve fikir adamı yetiştirdiğini ifade eden Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş’ımız şiirin ve edebiyatın başkenti. Osmanlı’dan bu yana çok önemli isimleri bağrından çıkarmış. Başta Sünbülzade Vehbi Efendi olmak üzere Üstad Necip Fazıl,Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören,Aşık Mahsuni Şerif,Abdurrahim Karakoç olmak üzere birçok insan Kahramanmaraş’ın bağrından çıkmıştır. Sezai Karakoç gibi birçok insanın da yolu Kahramanmaraş’tan geçmiş ve buradan ilham almıştır.

Kahramanmaraş’a Şiirin ve Edebiyat Başkenti diyoruz ve bunun altını doldurmamız için de göreve geldiğimiz ilk günde bu fuar organizasyonunu gerçekleştirmek oldu. Hamd olsun şimdiye kadar da başarı ile devam ediyor. Bu yıl Kahramanmaraş halkının katılımı ile daha da güzel olacağı inancındayım. Her yıl daha da gelişmekte, önemli olan insanımızın katılımı ve ilgisi. Bu yıl daha geniş bir yelpaze var. Yayın evleri açısından da çok büyük ve çok geniş yayınevleri katılımı var. İnşaallah Kahramanmaraş’ımız için hayırlı olur.”

SEVDİKLERİNİZE KİTAP HEDİYE EDİN

İnsanları Kitap ve Kültür Fuarı’nda kitapla, kültürle ve bilgiyle buluşmaya davet eden Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “Öncelikle buradan Kahramanmaraş Halkımıza ve çevre illerdeki kitapseverlere çağrıda bulunmak istiyorum. Anadolu’nun en büyük kitap ve kültür fuarına katılmalarını, çocuklarıyla birlikte kitapla, kültürle ve bilgiyle buluşmalarını istirham ediyorum. Belki bir çocuğumuzun oradan alacağı bir kitapla o çocuğun ufku açılacak. Yani alacağı bir kitap belki de o çocuğun hayatına yön verecek ve onun gelişimini sağlayacak.

Buradan tüm insanlarımıza bir kez daha sesleniyorum. Sevdiklerinize kitap hediye edin diyorum. Çünkü 4.Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarımızda satışı yapılan kitaplar piyasada satılan kitaplara göre indirimli olmakta. Yayınevleri ile konuştuk görüştük ve bu fuarımızda satışları indirimli yapıyorlar.

Tüm halkımızı, tüm kitapseverleri ve okurlarımızı kitap ve kültür fuarımıza katılmaya, gezmeye ve sevdiklerine kitap hediye etmeye davet ediyorum.

Kitap fuarımız 13 Ekim Cuma günü kapılarını kitapseverlere açacak. İsteyen herkes Cuma gününden itibaren fuarımızı gezebilirler. Resmi açılışımız ise 14 Ekim Cumartesi günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

Başkan Erkoç basın açıklamasının ardından basın mensuplarının yönelttiği soruları da cevaplandırdı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.