DOLAR 32,5608 % 0.13
EURO 34,9075 % 0.65
GRAM ALTIN 2.431,22 % -0,07
ÇEYREK A. 3.975,04 % -0,07
BITCOIN 66.406,00 -0.135
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ERKOÇ BASIN ORDUSU İLE YATIRIMLARI GEZDİ

Son Güncelleme :

21 Nisan 2016 - 14:04

/ kez okundu.
ERKOÇ BASIN ORDUSU İLE YATIRIMLARI GEZDİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç iki yıllık görev süresince yaptığı hizmetleri anlatmak adına Kahramanmaraş’ta görev yapan basın mensupları ile bir şehir turu düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde yapılmakta olan Güneşevler Toplu Konutları ile geziye başlayan Başkan Erkoç, toplu konut sıkıntısını çözmek için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

_STC3781

GÜnEŞEVLER TOPLU KONUTLARI

Kahramanmaraş’ın adeta bir şantiyeye döndüğünü belirten Başkan Erkoç’un ilk durağı dar gelirli vatandaşlar için yapılan 37 blok ve 1480 daireden oluşan, brüt 123 m2 olup ve 68 bin TL’ye mal olan Güneşevler toplu konutları oldu.

_STC3220

Güneşevler Toplu Konutları’nda incelemelerde bulunan Başkan Erkoç vatandaşlara ucuz konut verebilmek adına arsa arayışları içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Erkoç: “Toplu konut yapacağımız alanlarda arsayı mümkün olduğunca ucuza maletmeye gayret ediyoruz. Arsa ucuz olursa yapılacak konutların da maliyeti düşer ve vatandaşlarımıza fazla bir yük binmemiş olur” diye konuştu.

_STC3482

DOĞUKENT-SANAYİ ARASI YENİ BULVAR

Toplu Konut incelemesinin ardından Doğukent-Yenisanayi arasında yeni açılan bulvara geçen Başkan Erkoç: “Bu bulvarımız Diş Hastanesi ve Gaziantep Yoluna bağlayacak 2200 mt. uzunluğunda 40 Metre genişliğinde yapıyoruz. İlk etapda 1200 metrelik alanda alt yapı çalışmalarımızı tamamlayarak asfaltladık ve halkımızın hizmetine sunduk. Geri kalan 1000 metrelik alanda da çalışmalarımız devam ediyor. Bu bulvarımız tamamlandığı zaman üç gidiş üç geliş olmak üzere 6 şeritli olarak hizmet verecektir” dedi.

_STC3345

HOBİ BAHÇEMİZ 85 METREKARE

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce yapımı devam eden Hobi Bahçelerini de gezen Başkan Erkoç: “Hobi bahçelerimiz 85 metrekareden oluşuyor. 10 metrekaresi kulübe 75 metrekaresi de bahçe olarak tasarlandı. Çeşitli Avrupa ülkelerini gezdik inceledik ve en uygun bu şekilde oluyor. Bahçe alanı daha fazla olursa vatandaşlar pek ilgilenemiyorlar ve atıl bir durum ortaya çıkıyor. Dünya standartlarına göre en uygunu bu şekilde. Vatandaşlarımız boş zamanlarını değerlendirecek. Bu şekilde tarla içerisinden geçerek buraya ulaşılmasını da özellikle böyle işledik. Vatandaşlarımız şehir hayatından uzaklaşarak bu tarlaların içerisinden geçerek buraya ulaşacak. Aynı zamanda vatandaşlarımıza hizmet verecek Ziraat Mühendislerimiz de olacak ve burası aynı zamanda vatandaşlarımıza bir çeşit kurs yeri gibi olacak” dedi.

MİLLET BAHÇESİ BÖLGENİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapım çalışmaları devam eden Millet Bahçesi’nde gazetecilerle birlikte incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, Millet Bahçesi’nin bölgede bir ilk olacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Erkoç,  Millet Bahçesi’nin tamamlanması durumunda içerisinde botanik bahçe, modern park ve oyun alanları, yeşil alan ve oturma alanları, otopark, temalı çocuk oyun alanı, çay bahçesi, sağlıklı yaşam ve koşu yolu, kondisyon aletleri, spor kompleksi, basketbol, futbol, tenis ve Japon Kalesi Sahaları, akülü araba parkuru, bisiklet yolu gibi alanlar bulunacağını ifade etti.

AĞCALI VADİSİNDE DOĞA BOZULMAYACAK

Ağcalı Vadisinde gerçekleştirilecek rekreasyon alanında da incelemelerde bulunarak gazetecilere bilgiler aktaran Başkan Erkoç, Ağcalı Rekreasyon Alanında 215 Dönüm alanda yapılacağını içersinde; Skate Park, Yapay Gölet, Bahçıvan Çocuk Kulübü, Gençlik Merkezi, Japon Bahçesi, Çocuk Oyun Alanları, Su Park, Kent Ekranı, Tenis Kortu, Basketbol Sahası, Japon Kalesi, Dinlenme Alanları, Yürüyüş Yollarından yer alacağını ifade etti.

Başkan Erkoç: “Burada gördüğünüz gibi doğayı tamamen koruyacağız ve eksik olan bölgelere de ağaçlandırma yapmak suretiyle tamamen bir yeşil kuşak oluşturacağız. Şu gördüğünüz yükseklerden de şelaleler akıtacağız” diye konuştu.

SIR BARAJINI KURTARIYORUZ

Başkan Erkoç basın mensuplarıyla yaptığı gezisine Atııksu Arıtma Tesisi ile devam etti.

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok ve ekibi tarafından Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesis inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Erkoç: Kahramanmaraş’ımızın hiçbir ilçesinde, atıksu arıtma tesisi bulunmamakta idi. Bugün itibarı ile Afşin, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerimizdeki atıksu arıtma tesislerinin yapımı tamamlanmıştır. Elbistan ilçesi atıksu arıtma tesisi İPA kapsamında fizibilite çalışmaları devam etmekte, Göksun, Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü ve Nurhak ilçelerimizin atıksu arıtma tesisleri çalışmalar devam etmektedir.

Buradaki Atıksu Arıtma Tesisimiz tamamlandığında Sır Barajı’nı mevcut kirlilikten kurtarıp eski haline döndüreceğiz. Sır Barajımız insanlarımızın gönül rahatlığı ile faydalanabileceği bir baraj göleti haline gelecek” diye konuştu.

SÜMBÜLLÜ BULVARı ŞEHİR TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK

Kahramanmaraş’ta ana yol ve bulvarların genellikle doğu-batı istikametinde bağlantılar sağladığı ancak kuzey-güney istikametinde fazla bir bağlantı olmadığına dikkat çeken Başkan Erkoç: “Sümbül Bulvarımız hizmete girdiği zaman şehrimizin kuzey-güney bağlantısını da sağlamış olacak. Bu bölgelerimizden güneye gitmek zorunda olanlar şehir merkezini dolaşmak zorunda kalıyorlardı. Bu bulvarımız hizmete açıldığı zaman bu yöredeki insanlarımız şehir merkezine inmeden bu bulvarımızla daha çabuk güney kısmına inebilecekler. Böyle olunca Şekerdere’deki trafik tıkanlığı bayağı bir azalmış olacak.

Sümbüllü Bulvarı, Onikişubat ilçemizin sınırları içerisinde Haydarbey Mahallesi Bahçeci Hoca Bulvarı (Tekerek Yolu) ile Av. Mehmet Ali Kısakürek Caddesi (Andırın Caddesi)’ni birbirine bağlayan, yeni bir bulvar olarak, şehrimizin batı kısmında ve kuzey-güney güzergahında ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak. Şu anda Sümbüllü Vadisinde alt yapı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sümbüllü Bulvarımız Kahramanmaraş’ımızın en önemli artellerinden bir tanesi olacak. Şehrimizin batısıyla merkezini ve doğusunu birbirine bağlayacak bir bulvar olacak. Bu bulvarın tamamlanması ile Şekerdere Bulvarı ve Ağcalı Bulvarının yükleri önemli derecede hafiflemiş olacak. Çünkü bu bulvarımız eğim olarak ta çok kaliteli bir şekilde inşa ediyoruz. Kahramanmaraş’ımızın en prestijli bulvarından birisi haline gelecek” diye konuştu.

MENZELET MESİRE ALANI

Basın mensuplarıyla birlikte Menzelet Mesire Alanı’na geçen Başkan Erkoç, burada I. Etabı tamamlanan ve II. etabında çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Başkan Erkoç Büyükşehir Belediyesinin şehre kazandırdığı önemli alanlardan biri olan, göl manzaralı, doğayla iç içe olan Menzelet Mesire alanında 1. Etabın 50 bin metrekare II. Etabın da 85 bin metrekare olmak üzere toplam 135 bin metrekareye ulaşacağını söyledi. Başkan Erkoç, çalışmaların tamamlanması ile  II.etabında sonuna gelindiğini söyledi.

Son olarak135 dönüm bir alan üzerine kurulacak olan Menzelet Mesire Alanı’na halkın ilgi gösterdiğine dikkat çeken Başkan Erkoç: “Hafta sonu arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre buraya 1750 araç giriş yapmış. Bu da yaklaşık 10 bin kişi demektir. Halkımıza hizmetin en iyisini sunma gayretindeyiz. Halkımızın hafta sonları aileleri ile birlikte gidip vakit geçirebilecekleri alanları çoğaltıyoruz. Kılavuzlu bölgemizde Taşköprü’den başlamak üzere Ceyhan Nehri’nin sağı ve solunu komple rekreasyon alanı olarak inşa edeceğiz ve bölgenin en geniş rekreasyon alanı olacak. Hemen alt tarafına ise yapay plajımızı yapacağız ve böylece halkımızın plaj özlemini de gidermiş olacağız” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.