DOLAR 32,5788 % 0.18
EURO 34,9248 % 0.69
GRAM ALTIN 2.441,33 % 0,35
ÇEYREK A. 3.991,57 % 0,35
BITCOIN 66.699,99 0.908
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 24°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Erkekler Kilo Vermekte Daha Başarılı

Son Güncelleme :

03 Eylül 2015 - 9:47

/ kez okundu.
Erkekler Kilo Vermekte Daha Başarılı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Karaoğlan: “Yiyende ölüyor yemeyende anlayışı Kahramanmaraş’ta çok yaygın”

Diyetisyen Halime Karaoğlan kilo vermek isteyen ve kilo almak isteyen vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 

Diyetisyen Olmayan Hastaneler Var

Özel Sular Vatan Hastanesinde Diyetisyen olarak görev yapan Halime Karaoğlan, erkeklerin kadınlara oranla kilo vermekte daha başarılı olduğunu belirtti.

Kadınların genellikle kilo vermekte kararsız davrandığına değinen Karaoğlan konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Erkeklerin metabolizması daha hızlı çalışıyor. Gerçekten erkekler tam karar verip geliyorlar. Yani ben zayıflayacağım diyor zayıflıyor. Ama bayanlar çok kez denemiş artık belli bir süre sonra birçok diyetisyene gittim ama yinede veremedim diye bizlere dert yanıyor. İş tamamen insanın kendisinde bitiyor.  Şuan halen özel hastanelerde bile diyetisyen olmayan hastaneler var. Çünkü devlet destek vermiyor. Hani evinde oturup aman yiyende ölüyor yemeyende ölüyor bende yiyerek öleyim diyenleri Maraş’ta çok fazla duyabiliyoruz. Hani dayanamıyor içli köfte, dolma, lahmacun, mim barlar falan derken mutlaka yiyor. Bir hastam var yaşı daha genç ama karar vermiş 120 kilodan hani mide ameliyatı oluyor. Bize gelen 7 hastamız üniversite sınavına bile girmemişler. Evden bile çıkamıyorlarmış. Hastamızın bir tanesi 108 kiloydu boyu kısa olduğu için daha fazla gösteriyor. 3 yıl boyunca dışarı çıkmamış şuan en son hali 83’e falan düştü. Kıyafet konusunda mesela asla eşofman dışı bir şey giymiyor çünkü diğer şeylerden rahatsız oluyor.”

 

Yapılan Yanlış Diyetler Sağlığını Bozabilir

Diyet konusunda önerdiğimiz en iyi diyet kişiye özeldir. Burada zaten yağ oranlarınızı yakıp kas dokusu veya kemik oluşumuna göre, yaşa göre, cinsiyete göre değişir. Hani şöyle bir diyet vardır bununla herkes zayıflar diye bir durum yok. Daha çok kişinin yaşam tarzına göre yani sürekli dışarıda olan bir kişiye fasulye sulusu ye diyemezsin diyen Karaoğlan; “  Mesela daha çok hazır gıda ne varsa ona uygun araştırma yaparak ya da dışarıda ona en uygun ne varsa onu bulur ona göre yaparız. Zayıflamanın püf noktaları en çok beslenme düzenli spor, egzersiz, bol su içme ve en çok önemli olan olayda inanmak. Sağlıksız bir şekilde diyet yapıyorsa, belli bir süre sonra b12 vitamini eksikliği olur. Diyet sonrası saç dökülmesi, unutkanlık, halsizlik, yorgunluk bu tarz sonuçlar doğurabilir. O yüzden hani en iyisi en güzel zayıflama sağlıklı şekilde düzenlenen diyetle gerekirse saati saatine ya da kendi işine nasıl uygun olacaksa o şekilde bir sistem ayarlasınlar. Daha çok kişinin kendi istemesidir. İnsan aç kalıyorsa diyet belli bir süre sonra biter. Hiç yoktan bir yürüyüş bile yapsalar bizim için birazcık daha iyi olacaktır. Mutlaka yine kişi için hangi egzersiz rahatsa yani fitnes’ta rahatsa fitnes’a gitmeli. Dışarıya çıkamıyorsa evin içinde ip atlamak bile olur. Ya da müzik açıp dans etmek bunlar hep fiziksel aktivitedir.” Diye belirtti.

 

Kilo Almak İsteyenlere Bira Öneriyoruz

Kilo almak isteyen kişilere alkolsüz Bira tavsiye ettiklerinin altını çizen Karaoğlan konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Alkol’ün şöyle bir özelliği var. Hani hep bilinir karaciğer yağlanması yapar, kilo oluşumu yapabilir. Hastalarımız kilo almaya gelenlere hani normal alkol kullanmıyorsa bile alkolsüz bira veriyoruz.  Sırf bira vücutta yağ tutulumu yaptığı için bunu öneriyoruz. Alkolsüz bir malt içeceği alkollü olsa da olur ama daha çok vücuttaki yağ’ı artırır. Maraş’ta çok fazla olmadığı için hani kilo almaya geliyorsa bile belli bir süre sonra malt içeceğini tüketmesini öneriyoruz.”

 

İdeal Kilo Nasıl Yapılır?

Son olarak ideal kilonun tanımını yapan Karaoğlan: “ İdeal kiloda daha çok zaten boy ve kütle endeks olarak bakılır. Boya göre kilo kişiden kişiye değişebilir. Genelde hesap vardır hani atıyorum 1.70 cm bayan 61 kilo onun için ideal ama bu tabi 20’li yaşlardaysa bu bayan 50’li yaşlara geldiğinde boyu 1.70 cm 75 kilo bile olsa onun için iyidir. Neden çünkü kas dokusu artıyor.  Buraya zayıflamaya gelen erkekler özellikle polislerin kas dokusu çok yoğun olduğu için mesela geliyor bey efendiyi tartıyoruz 120 kilo zaten sırf 70/80 kilo kadar kas dokusu var hadi üstüne diyorum ki 15 kiloda yağ olsun 90/95 belki 100 yani o 120 kiloluk insanın ideal kilosu 100 kilo olabilir. Hiç hareket etmeyen, vücudu tamamen yağ dolmuş bayanlar mesela hareketsizlikten ya da nerede yağlı yiyecek var onu yiyen bayanların ideal kilosu 55 ama ben o bayanı 50 kilo yapmak zorundayım.” Dedi.

DSC_0625 IMG_2187 IMG_2188 1620744_10203651801870287_4527067571370122714_n 11095226_10204889085401602_1212577764_n

(Özel Haber /Ali Keklik)

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.