DOLAR 32,3759 % 0.15
EURO 35,3249 % 0.11
GRAM ALTIN 2.324,45 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,47 % 0,17
BITCOIN 2.291.196 2.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Erantepli TEMA’yı ziyaret etti

Son Güncelleme :

07 Aralık 2015 - 9:19

/ kez okundu.
Erantepli TEMA’yı ziyaret etti
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

*Gün, Seyirci Kalmayanların Günü

*Gönüllüysen Renk Ver

 

5 Aralık Dünya Günüllüler Günü’nde, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muharrem Erantepli TEMA Kahramanmaraş Temsilciliği’ni ziyaret etti.

 

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kutlandı. 5 Aralık Dünya Günüllüler Günü’nde, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muharrem Erantepli TEMA Kahramanmaraş Temsilcisi Abdurrahman Akbolat’ıziyaret etti.TEMA Evi’nde gerçekleşen ziyarette Genç TEMA’cılar ve gönüllüler de hazır bulundu. Akbolat, bu anlamlı günde kendilerini ziyaret ettiği için Erantepli’ye TEMA Kahramanmaraş adına teşekkür etti.

 

Diğer yandan Türkiye’nin gönüllüleri,5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde geniş katılımlı bir organizasyona imza attı. İstanbul’da düzenlenenpanelin yanı sıra Türkiye genelinde; AÇEV, TEGV, TEMA, TOG ve ÖSGD olarak 30 farklı ilde 43 etkinlik noktasında stant çalışması organize edildi.

 

Dünya’da her geçen gün artan işsizlik, sağlık, yoksulluk ve iklim değişikliğigibi yaşamsal sorunlar nedeniyle “gönüllük” ilkesi artık değiştirici ve dönüştürücü bir güce sahip olmaya başladı. Birleşmiş Milletler’inSürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşma yolunda, gönüllü çalışmaların önemi ise hızla artıyor. BM’nin en öncelikli sorunlar olarak belirlediği, “Yoksulluk, Açlık, Sağlık, Nitelikli Eğitim,Cinsiyet Eşitliği, Temiz Enerji, Toplumsal Eşitlik, Ekonomik Büyüme, İnovasyon, Güvenli Barınma, Bilinçli Tüketim,  Sudaki Yaşam, Karadaki Yaşam, İklim Dengesi, Barış ve Adalet” gibi yaşamsal sorunların çözümü için Dünya’da milyonlarca gönüllü mücadele ediyor.Ancak ne yazık ki; Türkiye, Dünya Bağışçılık Endeksi 2014’egöre gönüllü çalışmalara katılım konusunda 135 ülke arasında 132. sırada yer alıyor. Bu tablonun değişmesi, gönüllülüğün gelişebilmesi için kamu, özel sektör, akademik kurumlar ve medya gibi çevrelerin desteği de çok önemli.

 

Kalkınma ve dönüşüm için ‘Gönüllülüğün’ önemi vurgulandı

 

Dünya Gönüllüler Günü için, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD), Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Ulusal Gönüllülük Komitesi (UGK), Birleşmiş Milletler Gönüllüleri (UNV) 5 Aralık Cumartesi günü saat 10.00’da Kadir Has Üniversitesi Cibali Kongre Merkezi D Blok Büyük Salonu’nda bir araya gelecek. Etkinlikte “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Gönüllülük” konulu bir panel ve farklı STK’lardan gönüllülerin deneyimlerini paylaşabileceği bir forum olacak. Kutlamalar farklı illerdeki stand çalışmalarıyla devam edecek. 5 Aralık Cumartesigünü tüm Türkiye genelinde; AÇEV, TEGV, TEMA, TOG ve ÖSGD olarak 30 farklı ilde 43 etkinlik noktasında stant çalışması organize edilecek ve gönüllülüğe çağrı yapıldı.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.