DOLAR 32,3759 % 0.15
EURO 35,3249 % 0.11
GRAM ALTIN 2.324,45 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,47 % 0,17
BITCOIN 2.291.196 2.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ENGELLİLER AKADEMİSİ DERS BAŞI YAPTI

Son Güncelleme :

19 Kasım 2016 - 15:39

/ kez okundu.
ENGELLİLER AKADEMİSİ DERS BAŞI YAPTI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi engellilere bir hizmet daha sunarak Engelliler Akademisinin açılışını yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü’nce açılan Engelliler Akademisi’nin açılışında bir konuşma yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerin yanında olduklarını söyledi.

Kahramanmaraş’ta özellikle şehir merkezinde engelli vatandaşlar için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kabakcı, ilgili şube çalışmalarının belediyelerinin anlayışı gereği, 2014 yılından bu güne görme, işitme, ortopedik zihinsel, otizm tanılı tüm engelli ve engelli ailelerinin dinleyerek çözüm üretmeye çalıştığın belirtti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Engelsiz bir Kahramanmaraş’ sloganıyla hareket ettiğine işaret eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi başkanı Cevdet  Kabakcı, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için hizmet ettiklerini söyledi. Daire Başkanı Kabakcı: “Daha önceki yıllarda şehrimizdeki kaldırımların dünya standartlarına getirilmesi için çalışmalar yapıldı. Şehrimizin merkezi kaldırımları bazalt ile kaplandı. Engelli vatandaşlarımızın daha rahat gidip gelebilmesi için. Ayrıca Engelliler Şube Müdürlüğümüz engelli kardeşlerimizin her türlü sıkıntı ve sorunlarıyla uğraşmaktalar ve çözümü konusunda gayret sarfetmekteler” diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, kuruluşundan bu yana müdürlük faaliyetlerini slayt eşliğinde anlatarak bilgiler aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından Aile Danışmanı Sosyolog Ayşegül Çalık; “Engellilik ve Kabul Süreci” konulu seminerini sundu.

Engelliler Akademisi’nin açılış konuşmaları ve ilk dersi işitme engellilere anlatılmak maksadıyla Büyükşehir Belediyesi Arge Personeli İbrahim Latif aslan tarafından işaret diliyle anlatıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.