DOLAR 32,3245 % 0.21
EURO 35,1555 % 0.02
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.288.589 -0.332
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

EN GÜZEL ‘MUMBAR’I YAPMAK İÇİN YARIŞTILAR

Son Güncelleme :

18 Nisan 2016 - 16:05

/ kez okundu.
EN GÜZEL ‘MUMBAR’I YAPMAK İÇİN YARIŞTILAR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenen “Mumbar Dolması” yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Çekişmeli geçen yarışmanın tek erkek katılımcısı Özer Özavcı, jüriden tam not alarak birinci oldu.

18/04/2015

Kahramanmaraş’ta Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında “Mumbar Dolması” yarışması düzenlendi. Onikişubat Belediyesi ve İl Kültür Müdürlüğü işbirliğiyle Clarion Hotel’de gerçekleştirilen yarışmada, Kahramanmaraşlılar hünerlerini sergileyip, en iyi Mumbar’ı yapmak için yarıştı.

Onikişubat Belediye Başkan Vekili Dr. Ali Ünsal, Belediye Meclis Üyesi Tülay Canlı, Gıda Öğretmeni Serap İspiroğlu, Clarion Hotel Genel Müdürü Hüseyin Altınel ve Profesyonel Aşçı Şeref Fidan’ın jüri üyeliklerini yaptığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

Kahramanmaraşlı hanımların büyük ilgi gösterdiği yarışmada, yörenin en özel lezzetlerinden biri olan mumbarı, en iyi şekilde yapmaya gayret eden aşçılar, denedikleri farklı tariflerle jürinin beğenisini kazanmaya gayret ettiler.

Hazırlanan mumbarların tek tek jüri üyelerine tattırılmasının ardından, dereceye giren aşçılar belirlendi. Jüri üyelerinden tam not alan yarışmanın tek erkek katılımcısı Özer Özavcı, büyük beğeni toplayarak birinci oldu. İkinciliği Huriye Karataş’ın kazandığı yarışmada, Şenel Usta ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren aşçılara çeşitli ödüller takdim edildi. Onikişubat Belediye Başkanvekili ve jüri üyesi Dr. Ali Ünsal, “Onikişubat Belediyemiz yine farklı bir aktiviteye imza attı. Bildiğiniz gibi mumbar dolması, gerçekten kentimizle özdeşleşmiş ve mutfağımızın farklı lezzet türlerinden birisi. Bu gün de Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz en iyi mumbarı yapabilmek için yarıştı. Jüri olarak gerçekten karar vermekte oldukça zorlandık. Nihayetinde jüri üyelerimizin de oylarıyla Özer Bey birinci oldu. Kendisini tebrik ediyoruz. İnşallah gastronomi konusunda yani yemek kültürü anlamında ülkemizin en zengin mutfaklarından biri olan Kahramanmaraş’ımız bundan sonraki süreçte daha iyi noktalara gelecektir. Bu lezzetlerin Türkiye’nin her köşesinde tanıtılması için bundan sonraki süreçte de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ben tüm yarışmacılarımıza ve İl Kültür Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.