DOLAR 32,3273 % 0.22
EURO 35,1092 % -0.13
GRAM ALTIN 2.308,42 % 1,36
ÇEYREK A. 3.774,26 % 1,36
BITCOIN 2.288.335 2.61
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Emlakçının Geçmişe Işık Tutan Koleksiyonu

Son Güncelleme :

01 Temmuz 2015 - 7:35

/ kez okundu.
Emlakçının Geçmişe Işık Tutan Koleksiyonu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

 

Kahramanmaraş’ta eski ve yeni fenerleri toplayıp bir koleksiyon yapan emlakçı Muhammed Mustafa Doğru, bu gereçlerin insan hayatına olan katkısının tartışılmaz olduğunu söyledi.

“YENİ NESLİN…”

Çocukluktan itibaren gaz lambası ve fenerlere ilgi duyduğunu belirten Doğru, yeni neslin bu aydınlatma aracını tanımaları için böyle bir koleksiyon yapma ihtiyacı duyduğunu ifade etti.

“GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIMAK İSTEDİM”

Şuan elinde 50 değişik gaz lambası ve fener olduğunu söyleyen Doğru, “Çocukluğumdan beri aydınlatma aletlerine karşı bir merakım vardı. Bu nedenle ailemin de desteğiyle bir koleksiyon yapmaya karar verdim. Gaz lambasının ışığında ders çalışmış ve fenerle lavaboya gitmiş birisi olarak geçmişimi geleceğe taşımak istedim” dedi.

“MENDERESTEN SONRA ELEKTRİKLE TANIŞTIK”

Yaşı gereği idareden gaz lambasına kadar bu aydınlatma araçlarını kullandığını söyleyenEyüp Yarım ise, “Bu fenerlerle hayvanları yemlemeye inerdik. Işık yoktu. Aydınlatma için idare kullanırdık. İdareyi müsait yere koyar, bunun ışığıyla yemek yerdik. Bizim eskiden aydınlatma aracımız buydu. Çam, çıra, sonradan fener çıktı. İdare, gaz lambası, lüks çıktı, bunlarla aydınlatma yaptık. Adnan Menderes çıktıktan sonra da bütün köylere elektrik dağıldı. Eski durumlara bakarsan bugünkü bizim yaşantımız padişahta yok” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.