DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Emekli maaşlarını iyileştirelim

Son Güncelleme :

12 Temmuz 2019 - 13:58

/ kez okundu.
Emekli maaşlarını iyileştirelim
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

MHP MYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında yaşlıların sorunlarına değindi. 11 Temmuz’un Dünya Nüfus Günü olduğunu anımsatan Aycan, 65 ve üstü yaşın yaşlı nüfus olarak kabul edildiğini anımsattı. Dünyada yaşlı nüfusun her geçen gün arttığını, Avrupa ülkeleri, Japonya gibi ülkelerde yaşlı nüfusun yüzde 20’nin üstünde olduğunu kaydetti. Aycan, Türkiye’de yaşlı nüfusun yüzde 8,8 olduğunu, 2023 yılında bu rakamın yüzde 10,2’ye çıkacağını söyledi. Toplumdaki yaşlı nüfusun artmasına bağlı olarak sorunların da arttığına işaret eden Aycan, yaşlı nüfusun beslenme, barınma, yaşlılığa uyum sağlama ve Alzheimer hastalığı gibi sıkıntılarla karşılaştığını anlattı. Yaşlıların ekonomik sorunlarına işaret eden Aycan, “En önemli sorunlarından biri de düşük gelir. Bununla birlikte hayat standardının düşmesi. Yaşlılarımız emekli olurken yüzde 60 oranında gelir kaybı yaşıyor. Buna bir çözüm bulunması lazım. Yaşlılarımıza, çalışırken verilen maaşın aynısının verilmesi gerekir. Ayrıca hiçbir geliri olmayan yaşlılarımız var. Devlet bunlara bir maaş veriyor ama bu rakam düşük. Bu aylığın da yükselmesi lazım. Gelir sıkıntısı yaşayan yaşlılar çalışmak zorunda kalıyorlar. Hatta çoğu zaman da emekli aylıkları kesilmesin diye gayri resmi çalışıyorlar. Yaşlılarımızın ekonomik sorunlarının çözülmesi için maaşlarının yükseltilmesi gerekir.” diye konuştu. Aycan, yaşlılardan sağlık harcamaları nedeniyle katkı payı alındığını, bunun zaten düşük olan emekli aylıklarının daha da düşmesine neden olduğunu, bu nedenle katkı payı kesilmesi uygulamasından vazgeçilmesini istedi. Sefer Aycan, dünyada huzurevi konseptinin yeni bir bakış açısıyla evde bakım anlayışına dönüştüğünü, Türkiye’nin de bu bakış açısıyla ilgili bakanlıkların ortak politikasıyla yaşlıların kendi sosyal çevresinde kalmasını sağlayacak şekilde hizmet vermesi gerektiğini kaydetti. Aycan,

özel huzurevlerinin ücretlerinin çok yüksek olduğunu, bu konuda da bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.