DOLAR 32,5858 % 0.33
EURO 34,8079 % 0.19
GRAM ALTIN 2.507,62 % 0,93
ÇEYREK A. 4.099,95 % 0,93
BITCOIN 2.127.682 2.514
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Emekli Edilen Polislerin Basın Açıklaması

Son Güncelleme :

31 Mayıs 2015 - 11:49

/ kez okundu.
Emekli Edilen Polislerin Basın Açıklaması
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Emekli edilen emniyet mensuplarının aileleriyle birlikte katıldıkları basın açıklamasını, onlarca istihbarat, terörle mücadele (TEM) ve güvenlik şube ekipleri, kameralarla takip etti. Polis Başmüfettişi Ayhan Demiröz, “Basın mensuplarından çok polisarkadaşlarımızın kameraları var. Herhalde, bizi çok özledikleri için ‘bari videolarını seyredelim’ diye düşünüyorlar.” dedi.

METİN AŞIK

Eğitim yılının ortasında kapatılan Polis Akademisi ve Polis Koleji ile emekliye sevk edilen emniyet amirleri ile yakınları, Ankara Kızılay’da 8. kez basın açıklamasında bulundu. Her cumartesi günü Güven Park’ta buluşan polis ve yakınları, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra basın açıklaması yaptı. Aralarında eski Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, eskiKahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık ve eski Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin’in de bulunduğu çok sayıda emniyetçi, haklarında alınan karara tepki için yine eylemdeydi. Ancak emekli edilen emniyet mensuplarının aileleriyle birlikte katıldıkları basın açıklaması, onlarca istihbarat, terörle mücadele (TEM) ve güvenlik şube ekipleri tarafından adım adım izlendi. Emniyetçiler, meslektaşları tarafından fotoğraf ve kamera ile kayıt altına alındı. 8 haftadır bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade eden emekli Polis Başmüfettişi Ayhan Demiröz, yetkililerin kendilerini duymaya niyetlerinin olmadığını söyledi. Uğradıkları haksızlıklara rağmen haftalardır hiçbir taşkınlığa mahal vermeden demokratik hakları olan basın açıklamalarından dahi rahatsız olunduğunu kaydeden Demiröz, “Bizlerin uğradığımız haksızlıkların bilinci içerisinde en temel demokratik hakkımız olan bir araya gelme ve basın açıklaması yapma hakkımızı kullanmamızdan dahi yetkililerin rahatsız olduğunu anlamak için buradaki kameralara bakmamız yeterli. Basın mensuplarından çok polis arkadaşlarımızın kameraları var. Herhalde, bizi çok özledikleri için ‘bari videolarını seyredelim’ diye düşünüyorlar.” diye konuştu.

‘BİZ SİZİNLE HIRSIZLIKTA YARIŞAMAYIZ’

8 haftadır adalet için toplandıklarını kaydeden Demiröz, meslekten ihraç edilmelerinde idarenin keyfi hareket ettiğini belirterek şöyle konuştu: “İlla size piramit lazımsa ölçüleri ortaya koyar ve adil bir şekilde hareket edersiniz. Kimse itiraz etmez. Hangi alanda yarışmamızı istiyorsanız biz hazırız. Gelin yarışalım. Güvendiğiniz adamlarla gelin yazılı imtihan olalım, mesleki tecrübede yarışalım, bilgi-beceride yarışalım. Var mısınız? Fakat biz sizinle hırsızlıkta yarışamayız. Bu kadar genç ve iyi yetişmiş insanı emekli ederek bu vatana en büyük kötülüğü siz yapıyorsunuz. Hangi müessese yıllar içinde çok iyi yetiştirdiği personelini kapı önüne koyarak başarı elde edebilir.”

‘SİZLER ÇALMADIĞINIZA ANT İÇEBİLİR MİSİNİZ?

Yaklaşık iki ay önce 2 bin 200 vatan evladının bir gecede ‘vatan haini’ muamelesi yapılarak okullarından atıldıklarını söyleyen 2014 Polis Koleji mezunu ve Polis Koleji eski Öğrenci Konseyi Başkanı Cemil Çiçek de, “Sayın başbakanımız, kendiniz diyordunuz ‘en büyük hırsızlık gençlerin geleceğini çalmaktır’ diye. Şimdi sizlere soruyorum; bizimkisi gençlik değil de nedir? Bizim soruları çalarak girdiğimiz ithamında bulunuyorlar alçakça ve namussuzca. Bizler soruları çalmadan girdiğimiz üzere namusumuz ve şerefimiz üzerine ant içiyoruz. Fakat siz çalmadığınız üzere ant içebilir misiniz?” şeklinde konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.