DOLAR 32,3436 % 0.24
EURO 35,1046 % -0.16
GRAM ALTIN 2.308,80 % 1,37
ÇEYREK A. 3.774,89 % 1,37
BITCOIN 2.290.157 2.479
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Elbistan’a Tarım Kampüsü Kurulsun

Son Güncelleme :

03 Haziran 2019 - 9:43

/ kez okundu.
Elbistan’a Tarım Kampüsü Kurulsun
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar yaptığı açıklamada İstiklal Üniversitesi bünyesinde Elbistan’a Veterinerlik Fakültesi açılacağını, bunun önemli bir hayvancılık potansiyeli olan Elbistan ilçesi için çok önemli olduğunu bildirdi.

Dumlupınar, Elbistan ilçesinin 45 bin büyükbaş, 70 bin civarında da küçükbaş hayvan varlığı ile bölgemizdeki en büyük hayvan varlığına sahip olduğunu belirterek, Veterinerlik Fakültesinin oldukça önemli bir fakülte olduğunu, araştırma uygulama çiftlikleri, laboratuvarları ve klinikleri ile çok büyük bir altyapı gerektirdiğini ve Elbistan’ın ekonomisine çok önemli katkılar sunacağını söyledi.

Hayvancılığın rantabl olması için de girdi maliyetlerinin azaltılması gerektiğini ifade eden Dumlupınar, en büyük girdilerden birisinin de yem ihtiyacı ve özellikle de kaba yem ihtiyacı olduğunu, İstiklal Üniversitesi bünyesinde tarımın diğer bölümlerinin de kurularak bir Tarım Kampüsü kurulması durumundan büyük bir sinerji oluşacağını kaydetti.

ZMO Başkanı Dumlupınar, gerek Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, gerekse de İstiklal Üniversitesinin aynı fakülteleri yeniden açmak yerine belli alanlara ağırlık vermeleri durumunda çok daha faydalı olacağını, Elbistan’a tarım kampüsü kurulması durumunda, ilgili diğer fakültelerle birlikte Elbistan’a kurulması muhtemel Tarım Üniversitesinin de altyapısının oluşacağını sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Dumlupınar, sözlerini Veterinerlik fakültesinin Elbistan’a hayırlı olmasını dileyerek bitirdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.