DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
GRAM ALTIN 2.292,73 % 0,67
ÇEYREK A. 3.748,61 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

EKİNÖZÜ’NE 2 YILLIK MESLEK YÜKSEK OKULU

Son Güncelleme :

02 Kasım 2016 - 9:36

/ kez okundu.
EKİNÖZÜ’NE 2 YILLIK MESLEK YÜKSEK OKULU
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen “İlçeye 2 yıllık bir yüksekokul açılması için çalışmalarına devam ediyor.

Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak’ın Başbakan Yardımcısı olmasının ardından Başkan Çeleğen Ekinözü ilçesine açılacak olan iki yılık meslek yüksek okulu için, daha önceden Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’la birlikte makamında ziyaret ettiklerini ve ilçe meslek yüksek okulun kazandırılması yönünde girişimlerin devam ettiğini söyledi.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen Kahramanmaraş Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a Ekinözü İlçesine 2 yılık Meslek okulu için gideceklerini ifade eden çeleğen daha önceden Mahir Ünal’beye Milletvekillerimize Ekinözü’nde bir yüksekokula ihtiyaç duyulduğunu daha öncede söyledik bugün bu konuda çalışmalarımız kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi ziyaret ederek İlçemize açılmasını istediğimiz okulun görüşmelerini yaptık.

14 Yılık AK Parti İktidarı döneminde mevcut sorunlarını çözme noktasında girişimlerde bulunduk. Bunlardan en önemlisi de ilçemizin geleceğine olan bir

yatırım olarak gördüğümüz yüksekokul açılması yönündeki çabalarımız oluyor. İlçemizdeki özellikle üniversite eğitimi noktasında ciddi eksikliğimiz var. Burada lise eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz, mecburen Elbistan, Afşin, Göksun ve Kahramanmaraş başta olmak üzere ilçe dışında eğitim görüyor. Çoğu öğrenci de yeterli imkânı olmadığı için eğitimini yarım bırakmak zorunda kalıyor ve liseden sonra üniversite eğitimi alamıyor. İlçemize yüksekokul açıldığı takdirde bu olumsuzluk giderilecek, bölge insanının eğitim seviyesi yükselecek hem de gençlerimiz alacakları eğitimle iş imkânı noktasında hissedilir bir rahatlığa kavuşacaktır” dedi. İlçeye yüksekokul açılması noktasında AK Parti Ekinözü ilçe Teşkilat olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarının söyledi.

Ekinözü İlçesinde Belediye Başkanlığı Görevimize geldiğimiz ilk günden buyana bu üniversitenin Ekinözü İlçemize gelmesini istiyoruz Ekinözü İlçesi bir Turistlik mekan olduğu için önem sarf ediyor çünkü burada İçmeler var Okulun gelmesi demek içmelerin tanınması demek esnafa para girdisi demek Bölge insanın Çalışması demek Üniversite demek Eğitim demek Üniversite demek Ekinözü’nün gelişmesi kalkınması demektir dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.