DOLAR 32,5090 % -0.11
EURO 34,9468 % 0.27
GRAM ALTIN 2.438,87 % 0,65
ÇEYREK A. 3.987,56 % 0,65
BITCOIN 63.392,44 -2.746
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 29°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Ekinözlüler’de Demokrasiye destek verdi

Son Güncelleme :

09 Ağustos 2016 - 13:10

/ kez okundu.
Ekinözlüler’de Demokrasiye destek verdi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetine destek amacıyla gelen Ekinözü İlçesi protokol üyeler ve halkı demokrasi şölenine katıldı.
Şehitler ve demokrasi mitingine destek amacıyla kent merkezine gitmek isteyen vatandaşlar Ekinözü Belediyesi ve AK Parti İlçe Başkanlığınca hazırlanan araçlarla ücretsiz olarak taşındı.
Mitinge, İlçe Kaymakamı Cüneyt Caner, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güzel, Meclis Üyeleri ve belediye çalışanları katıldı. Vatandaşların coşkusuna ortak olan Başkan Çeleğen, “Birlikte güçlü ve büyük Türkiye’yiz. Bu birlik ve beraberliğimizle artık yeni değil, yepyeni bir Türkiye var” dedi.
Katılımın yoğun olmasını Ekinözü halkının demokrasiye olan bağlılığına bağlayan Başkan Çeleğen, 15 Temmuz darbe girişimine karşın Türk milletinin ortaya koyduğu tavırla, dünyaya demokrasi dersi verdiğinin altını çizdi.
Başkan Çeleğen, “Bu miting demokrasiye inancı olan, Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkan herkesin mitingidir. Bu dava Türkiye’nin demokrasiye olan inancının davasıdır. Bu dava milli iradeye sahip çıkanların davasıdır. Bu dava sadece partilerle sınırlandırılmamalıdır. Çünkü bu dava Türkiye Cumhuriyeti milletinin davası olmuştur. Biz sokaklardaysak, meydanlardaysak, nöbetteysek demokrasiye olan inancımızın göstergesidir. Demokrasiye sahip çıkmak için milletçe ayaktayız. Bundan sonra da kimse bu türden antidemokratik girişimlere kalkışamayacaktır. Bu hem bu işe girişen hainlere hem de tüm dünyaya milletimizin vermiş olduğu bir demokrasi dersidir” şeklinde konuştu.
ŞAKALAR “GÜN BİRLİK GÜNÜ”
15 Temmuz gecesi birçok kahramanlık destanı yazıldığını söyleyen AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar da, “O gece duruşundan dolayı milletimize teşekkür ediyoruz. Milletimizin yanında duran güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi basın yayın kuruluşları çok önemli bir sınav verdi. Onlara da teşekkür ediyoruz. Darbecilere gereken dersi vermenin şehitlere bir borç olduğunu söyleyerek, “Ben tüm İzmirlilere ve milletimize, annelerimize ve babalarımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklarına anlatabilecekleri çok güzel bir hikâyeleri var. Bu hikâyenin başrolünde millet var. Kahramanmaraş’ın güzel insanları darbeden, FETÖ’den korkar mı? Biz bunlardan korkmadan mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Türkiye’nin bundan böyle darbelere ve zorbalıklara asla izin vermeyeceğini dile getirerek, “23 gündür bu meydanda beraberiz. Bugün birlik ve kardeşlik günü. Demokrasimiz ve şehitlerimiz için meydandayız. Türk milletinin bir daha zorbalıklarla, darbelerle boyun eğmeyeceğini gösterdik. Bu vatan hainleri, milleti topla tüfekle korkutacağını zannetti. Binlerce yıldır esaret altına girmemiş bu millet, hainlerin şifresini bozdu. Biz tüm siyasi partilerimizle bir ve beraber tek yüreğiz. Tek yürek olan bu milleti, bu devleti kim yıkabilir?” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.