DOLAR 32,7807 % 0.64
EURO 35,5094 % 0.33
GRAM ALTIN 2.524,31 % 1,60
ÇEYREK A. 4.127,24 % 1,60
BITCOIN 2.005.252 -1.081
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DULKADİROĞLU’NDAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR PROJE DAHA

Son Güncelleme :

18 Nisan 2016 - 8:24

/ kez okundu.
DULKADİROĞLU’NDAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR PROJE DAHA
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ortaya koyduğu projelerle adından sıkça söz ettiren Dulkadiroğlu Belediyesi, örnek bir projeye daha imza attı. Yavuz Selim Mahallesi’nde bulunan Şehit Barbaros Gündeş parkını Kutlu Doğum anısına yenilen Dulkadiroğlu Belediyesi, Türkiye’ye bir kez daha örnek oldu.

Kahramanmaraş Merkez Metropol İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi, sosyal ve kültürel projeleriyle Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Mevcut parkların modernize edilerek yenilenmesi çalışmaları kapsamında Yavuz Selim Mahallesi’nde bulunan Şehit Barbaros Gündeş parkını yenileyen Dulkadiroğlu Belediyesi, park içerisine peygamber efendimizin hadisi şeriflerini ve veda hutbesini anıt olarak işledi.  Ayrıca parkı güllerle donatan Dulkadiroğlu Belediyesi, parkın tam ortasına Arapça vav şeklinde bir de süs havuzu inşa etti.
Dulkadiroğlu Belediyesi’nin Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için Kahramanmaraş’a gelen Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, anlamlı bir şekilde yenilenen ve Şehit Barbaros Gündeş Kutlu Doğum Parkı olarak hizmete sunulan parkı gezerek vatandaşlarla bir araya geldi. Böyle anlamlı bir eserin Türkiye’ye örnek olması gerektiğini ifade eden Ay, Dulkadiroğlu Belediyesi’ne ve çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.
Ay, veda hutbesinin yer aldığı anıtın önünde açıklama yaparak şunları kaydetti: “Dulkadiroğlu Belediyemiz tarafından çok değerli bir katkıyla düzenlenen bu parkın duasında bulunmaktan dolayı yaşadığım mutluluğu dile getirmek istiyorum. Sevgili Peygamberimizin yolumuzu aydınlatan hadislerinin bu güzel park içerisinde taşlara işlenerek insanların istifadesine sunulması, gençlerimizin, çocuklarımızın ve yetişkinlerimizin yaşantısında çok önemli bir rehberlik edilecektir. Ayrıca çok değerli bir şehidimizin adına düzenlenmiş olan bu parkın, Kutlu Doğum anısına inşa edilmesi ve hizmete sunulması son derece önemli. Ben böyle bir hizmetin Türkiye’de örneğini görmedim. Bu da Dulkadiroğlu Belediyesi’nin bir farkı olmuştur. Burada emeği bulunan herkese bu husustan her birine bir sevap yazılacaktır. Bu gibi hizmetlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
‘HİZMETLERİMİZLE SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN İZİNDEYİZ’
Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın konuşmasının ardından duygularını dile getiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ‘Halka Hizmet Hakka Hizmettir’ sloganıyla yola çıktıklarını ve bu yolda şefkat peygamberi Hz. Muhammet S.A.V.’in izinde olduklarını söyledi.
Kutlu Doğum anısına yenilenen bu güzel parkın birçok farklı anlam içerdiğini kaydeden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bölgemizdeki park ve bahçelerin yenilenmesi  çalışmalarını sürdürürken, Yavuz Selim Mahallemizde bulunan bu parkımızı Kutlu Doğum anısına bu şekilde yenilemeyi uygun bulduk. Sevgili Peygamberimizin hadisi şeriflerinin, veda hutbesinin ve yine sevgili peygamberimizin sevdiği güllerle donattığımız bu güzel parkımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu parka gelen vatandaşlarımız farklı duygulara bürüneceklerdir. Burada peygamber efendimizin hadislerine kolayca ulaşacaklar ve onun çizdiği yolu farklı bir bakış açısıyla görecekler.”
Başkan Okay konuşmasının ardından parka yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla sohbet etti. Programa katılan vatandaşlara Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından şerbet ikram edildi.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.