DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DULKADİROĞLU’NDA TARİH YENİDEN CANLANIYOR

Son Güncelleme :

03 Ağustos 2017 - 6:45

/ kez okundu.
DULKADİROĞLU’NDA TARİH YENİDEN CANLANIYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Tarihi ve kültürel değerleri ön plana çıkararak turizmi canlandırmayı hedefleyen Dulkadiroğlu Belediyesi, Mutfak Müzesi’nin ardından Üdürgücü Konağı’nda da çalışmalara başladı. Dulkadiroğlu Belediyesi’nin tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkararak turizme katkı sağlamayı hedeflediği projelerin başında gelen konak restorasyonu projelerinin ikinci etap çalışmaları başladı.

Mutfak müzesini hizmete sunan Dulkadiroğlu Belediyesi, 8 ay içerisinde Üdürgücü konağını da yenileyerek turizmin hizmetine sunmayı hedefliyor. Konakta başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilçenin turizm potansiyelinin restore edilen tarihi konaklarda olduğunu söyledi. Özellikle kapalı çarşı ve bölgesinde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Başkan Okay, bu kapsamda bölgede dört adet konağı satın aldıklarını söyledi. Bu konaklardan ilkini restore ederek mutfak müzesi olarak hizmete sunduklarını söyleyen Başkan Okay, iki konağın da inşaat çalışmalarının başladığını ve birinin de proje aşamasında olduğunu söyledi. Başkan Okay, konak incelemelerinden sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bölgemizin en önemli zenginliği olan bu konaklarımızı yeniden ayağa kaldırmak için çalışma yapıyoruz. Bu kapsamda ilk çalışmamızı tamamladık ve mutfak müzesi olarak hizmete sunduk. Şuanda vatandaşlarımız tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilen mutfak müzemiz çok güzel bir eser olarak ortaya çıktı. Konak yenileme çalışmaları kapsamında Üdürgücü konağını satın aldık ve çalışmalarını başlattık. Önümüzdeki 7-8 ay içerisinde Üdürgücü konağımızın çalışmalarını bitirmeyi ve hizmete açmayı planlıyoruz. Bu bölgemizi restore ettiğimiz konaklarla turizmin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu konağımız mutfak müzesinden daha büyük bir alana sahip. Geniş ve kullanışlı alanlara sahip. Bu çalışmaların yanı sıra üçüncü konağımız için de düğmeye bastık ve yer teslimi yapıldı. Almış olduğumuz dört konaktan birini tamamladık ve ikisinin inşaatı devam etmekte. Üçüncüsünün de projesi devam ediyor. Dulkadiroğlu ilçesi olarak elimizde turizm hazinesi mevcut. Bu hazineyi kullanabilme amacıyla bu çalışmalara ağırlık veriyoruz.”

DULKADİROĞLU TURİZMDE ATAĞA GEÇTİ “Şuanda kapalı çarşı ve demirciler çarşısı dediğimiz bölgede yaptığımız çalışmalar bu bölgeye bir değer daha kattı. Kahramanmaraş’a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak noktası bu bölge oldu. Yenilenen demirciler çarşısına ek olarak yapmış olduğumuz konaklar bölgenin turizm potansiyelini artırdı. Büyükşehir Belediyesi’ de bu bölgede konak satın alıp restorasyon çalışmaları yapıyor. Bu bölgedeki tarihi konakları imkanlarımız ölçüsünde yenileyerek turizmin hizmetine sunmayı hedefliyoruz.”

YERLİ TURİSTLER MUTFAK MÜZESİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR “Mutfak müzemiz şuanda yoğun bir ilgi görüyor. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak konak yenileme projelerinde tamamladığımız ilk projemiz mutfak müzesiydi. Bu projeye gösterilen ilgi bizleri bundan sonraki yapılacak çalışmalar noktasında cesaretlendirdi. Bu alanları yenilediğimiz takdirde bölge turizm bakımından zenginleştirilecek ve Kahramanmaraş’ın bu alandaki önemli bir eksiği daha giderilmiş olacak.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.