DOLAR 32,3812 % 0.18
EURO 34,9905 % -0.25
GRAM ALTIN 2.326,33 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,54 % 0,25
BITCOIN 2.268.211 -1.258
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Dulkadiroğlu’nda Ramazan ayı coşkusu

Son Güncelleme :

19 Haziran 2015 - 8:41

/ kez okundu.
Dulkadiroğlu’nda Ramazan ayı coşkusu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onbir ayın sultanı Ramazan ayı Dulkadiroğlu ilçesinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından organize edilen çeşitli etkinliklerle vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Dulkadiroğlu ilçesinde Ramazan ayına özel düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk program Dulkadiroğlu Mahallesi Dulkadiroğlu Ortaokulu bahçesinde iftar programı, ilahi dinletisi ve orta oyunuyla başladı.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın da ilk iftarını Dulkadiroğlu Mahallesi sakinleriyle yaptığı programa: Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgci, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci, Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alparslan, Belediye Meclis Üyeleri, partililer, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlahi dinletisiyle başlayan program, ilk oruçların açılmasıyla devam etti. Muhabbetle yenen yemeklerin ardından  kuran dinletisi ve ilahi dinletisi gerçekleştirildi. Hacivat-Karagöz orta oyunuyla çocuklar unutulmaz bir akşam yaşarken, programın son bölümünde tekrar sahneye çıkan Taha ilahi gurubu katılımcıları ilahilerle mest etti.

Program sonunda gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şunları kaydetti:

“Ramazan ayının bereketini en yoğun şekilde yaşayarak vatandaşlarımızı bir araya getirmeyi arzuladık. Bu nedenle Dulkadiroğlu Ortaokulu’nun bahçesine güzel bir ortam hazırladık. Bu bölgede yaşayan tüm hemşerilerimizi alanımıza iftar açmaya davet ettik. Ramazan ayı boyunca bu ortamda buluşarak dostluklarımızın, kardeşliklerimizin ve muhabbetimizin gelişmesi için çaba harcayacağız. İslam aleminin birlik ve beraberliğini sağlayan bu mübarek ayın kıymetini en iyi şekilde bilmeliyiz.”

Etkinliklerin ve iftar programının 1 sabit 10 mobil ve 4 ayrı noktada devam ettiğini kaydeden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İftar programlarımızla vatandaşlarımıza bir kez daha ulaşmayı hedefliyoruz. Farklı bölgelerimizde mobil olarak iftar programlarını gerçekleştireceğiz. 50 bin kişilik menüyle vatandaşlarımıza ikramlarda bulunacağız. İnşallah hizmetin en güzelini hak eden bu halka daha güzel hizmetler yapmak nasip olur.”

Son olarak tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eden Başkan Okay, “Etkinliklerimiz sonunda geleneksel hale getirdiğimiz bayram kahvaltısıyla Ramazan ayını uğurlayacağız. Burada da vatandaşlarımızla coşkuyla buluşmayı arzu ediyoruz” dedi.

NST_1150 NST_1289 flas NST_1015

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.