DOLAR 32,7815 % 0.6
EURO 35,4862 % 0.49
GRAM ALTIN 2.510,41 % 1,04
ÇEYREK A. 4.104,52 % 1,04
BITCOIN 2.029.716 -0.194
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DOWN SENDROMLULARDAN ANLAMLI MESAJ

Son Güncelleme :

21 Mart 2016 - 16:30

/ kez okundu.
DOWN SENDROMLULARDAN ANLAMLI MESAJ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

21 Mart Down Sendromlular gününde sahne alan özel çocuklar, ilgi ve sevginin gücüyle aşılamayacak hiçbir engel olmadığını kanıtlayarak, “bu hayatta biz de varız” mesajı verdiler.

Toplumsal duyarlılıkların adresi Onikişubat Belediyesi, yine farkındalık oluşturacak bir etkinliğe imza attı. Onikişubat Belediyesi ve Kahramanmaraş Down Sendromlular Derneği’nin, 21 Mart Down Sendromlular Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlik, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

DSC_6476

21 Mart’a özel aktiviteler, protokol ziyaretleriyle başladı. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Jandarma Komutanı Alper Kuşbaşoğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ı ziyaret eden Downsendromlu çocuklar, makam koltuklarına oturdular. Ardından yine makam arabalarıyla programın yapılacağı Ramada Otele gelen özel çocuklar, burada hazırlanan eğlence programında keyif dolu dakikalar yaşadılar.

DSC_6367

Downsendromlu çocuklar tarafından “bu hayatta biz de varız” mesajının verildiği kısa filmle başlayan etkinlikte birbirinden farklı hünerlerini sergileyen öğrenciler, hem klasik hem de modern danslarda yeteneklerini sahnelediler. Veliler ve katılımcılar tarafından kimi zaman neşeli kimi zaman da duygu dolu gözlerle izlenen öğrenciler, ilginin ve sevginin gücüyle neler başarabileceklerini ortaya koydular.

DSC_6413

DOWNLU EFELER ZEYBEK OYNADI

Downlu öğrencilerin sahne gösterileri mehteran gösterisiyle başladı. Onikişubat Belediyesi Minik Mehteran Topluluğuna katılan özel çocuklar, davullar çalıp, Çanakkale Türküsü ve Mehter Marşını seslendirdiler. Daha sonra ise sahneye DownluEeler geldi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle birlikte Zeybek oynayan, özel çocuklar, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Sahne performansları Capoeira dansları ile devam ederken, yine üniversiteli öğrenciler arasına katılan bir Down Sendromlu çocuk akrobatik hareketleri ile tam not aldı. Gösteriler modern danslarla son bulurken, Down Sendromlu Muhammet ve Mihriban, performanslarıyla göz kamaştırdı.

DSC_6484

VALİ GÜVENÇER, “BUGÜN ÖZEL BİR GÜN”

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 21 Mart’ın çok ama çok özel bir gün olduğunu kaydetti. Baharın gelişinin kutlandığı bu günde, Downsendromlularla bir araya gelip kendilerini de yenilediklerini kaydeden Vali Güvençer, şu ifadeleri kullandı:

“İki şeye vurgu yapmak lazım. Downsendromlu çocuklar ve aileleri özel insanlar ve seçilmiş insanlar. Bu özellikleri gereği de hayatlarını böyle sürdürmek durumundalar. Onlar zaten her gün bu özel durumu yaşıyorlar. Aslında bu günün bizim için özel olması lazım. Bu insanların ve ailelerinin toplumda bizlerle birlikte yaşadığının daha fazla farkında olmak için bu özel günler bir vesileden ibaret. İşte bu nedenle anlamlı buluyorum. Ayrıca Kahramanmaraş’ın ileriye doğru yürüyüşünde sivil toplum kuruluşlarının temsil ettiği hemşehrilerimizin çok büyük payı var ve olmaya devam ediyor. Bu bağlamda Down Sendromlularımızın da bir dernek çatısı altında toplanmış olmaları ve bu dernek sayesinde çalışmalar yapmaları ayrıca takdire şayan. Bu vesileyle tüm Down Sendromlu kardeşlerimizin bu gününü kutluyorum.

“ONLAR ÖZEL ÇOCUKLAR VE YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Programa ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, özel bir günde özel çocuklarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Tabi ki onlar bu toplumun bir kesimi, hem de özel bir kesimi” diyen Başkan Mahçiçek,  “Dolayısıyla Onikişubat Belediyesi’nin böylesine özel bir kesimin yanında olmaması düşünülemez” şeklinde konuştu.

Onikişubat Belediyesi’nin her zaman farkındalık oluşturacak etkinliklerle vatandaşlarının karşısında olacağını dile getiren Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bu özel ilgi ve sevgiye ihtiyacı olan bu kesimin yanında olmaya gayret ettik. Hem onların yanın da hem de bu kabil özel ihtiyaç sahibi kesimlerimizin yanında olmaya bundan sonra da gayret edeceğiz. Gerçekten yakın bir zamanda engelli çocuklarımız için de kısa süreli bakım evi yapacağız. Görüyorsunuz bu çocuklarımızın aileleri başka bir işleri olduğunda onları yanlarında götürmeleri son derece zor. Öyleyse bu çocuklara velileri dışarıdayken özel bakım evlerinde sahip çıkılıp, bakılması lazım.. Bu bağlamda Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüze teslim edilmek üzere kısa süreli bakım evi yapacağız. Bunları yaşamayan bilmez arkadaşlar. Bu ailelerin ne şartlarda çocuk büyüttüğünü yaşamayan bilmez. Dolayısıyla bu kadar gerçekten fedakarca çocuklarını eğitmeye ve topluma kazandırmaya çalışan ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle de bu gün eğlenceli bir etkinlik düzenlemeye çalıştık. Umarım beğenilmiştir. Mutlu oldukları sürece de bu kabil etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz.”

“ONLAR ‘BİZ DE BURADAYIZ’ DİYOR”

Programda konuşan Kahramanmaraş Down Sendromlular Derneği Başkanı Zeynep Yerhan ise, bugünkü aktivitelerde down sendromlu çocukların hikayesini paylaştıklarını söyledi. Downlu çocukların tüm insanlığa “bu hayatta biz de varız” mesajı verdiklerini vurgulayan Yerhan, şunları kaydetti:

“Bir bekleyiş, biraz endişeli biraz tedirgin. Biraz huzursuz ve ardından bir hikaye.. Başı biraz hüzünlü, biraz belirsiz ama hikayenin başında da sonunda da şu var, sevgi… Kimimiz hikayenin henüz başındayız. Kimimiz biraz yol aldık. Ama Kahramanmaraş’ta iki yıldan bu yana yaklaşık 60 aile ile hikayemizi birleştirdik. Hikayesi zaten ortak olan büyük bir aile olduk. İşte bugün burada dünyanın bahara uyanışını kutladığımız bu günde, Allah’ın bize hediyesi olan bu özel yavrularımızın bazı gösterilerini izlediniz. Yalnız bu gösterilerde özel bir detay var. Bugün onların bir mesajı, bir sloganı var, o da ‘bu hayatta biz de varız.’ İşte hazırladıkları bu gösterilerde bunu vurguladılar. ‘Biz de buradayız’ dediler. Bizimle birlikte olduğunuz için, bu mesaja kulak verdiğiniz için hepinize sonsuz teşekkürler.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.