DOLAR 32,4889 % 0.12
EURO 34,7800 % 0.13
GRAM ALTIN 2.492,52 % 1,23
ÇEYREK A. 4.075,27 % 1,23
BITCOIN 2.036.562 -0.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 27°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Doktorlar İş Bıraktı

Son Güncelleme :

01 Haziran 2015 - 13:21

/ kez okundu.
Doktorlar İş Bıraktı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, doktorlar meslektaşları Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesini protesto etmek için iş bıraktı. Şiddeti, eylem yaparak kınayan Kahramanmaraş Aile Hekimleri Derneği ve Türk Sağlık Sen Kahramanmaraş Şubesi’ne üye sağlık çalışanları, uğradıkları şiddet sonucu yaşamını yitiren tüm sağlıkçılar için saygı duruşunda bulundu.

Doktorlar adına basın açıklaması yapan, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Sekreteri ve Kahramanmaraş Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli, zırhlı makam araçları ve güvelik ordusuyla gezen devlet büyüklerinin sağlık çalışanları için alınacak tedbirleri görmezden geldiğini savundu. Uyarıların dikkate alınmadığını öne süren Tiyekli, “Kendilerine, eş ve çocuklarına güvenlik ordusu ve zırhlı makam araçları tahsisinde tüm imkanları kullanan devletlu büyüklerimiz söz konusu sağlık çalışanlarının can güvenliği olunca alınacak tedbirleri ve bu uğurda yapılan uyarıları neden görmezden gelirler? Verilen süslü beyanatlar, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görev yapan Dr. Kamil Furtun’un hastane koridorlarında katledilmesine engel olamamıştır. Çalışanların güvenliğini sağlama konusunda çaresiz ve zavallı bir durum sergilemektedirler. Kısacası devlet çalışanını korumaktan aciz bir hale gelmiştir. Bu acizlik bizim devletimize yakışmamaktadır.” diye konuştu.

BEYAZ KOD’A BİR YILDA 11 BİN İHBAR

Geçen yıl Beyaz Kod’a 11 bin şiddet vakası ihbarında bulunulduğunu ifade eden Tiyekli, sağlıkta şiddetin toplantılarla çözülmeyeceğine dikkat çekti. ‘Şiddete Sıfır Tolerans’ sloganının işe yaramadığını ifade eden Tiyekli şöyle konuştu: “Sağlıkta şiddet sloganlarla veya toplantılarla çözülecek bir iş değildir. Buradan soruyoruz: Bunu anlamak için kaç canın daha kurban verilmesi gerekiyor? Sadece 2014 yılında Beyaz Koda 11 binin üstünde şiddet vakası ihbarı bırakılmış. Resmi kayıt bu kadar ise şiddetin ulaştığı vahim boyut kelimelerle anlatılacak düzeyi çoktan geçmiştir. Sorunlara çözüm olmanın ötesinde, hiçbir derde derman olmayan ‘Şiddete Sıfır Tolerans’ sloganı işe yaramamıştır. Hasta sayısı ile övünen bir bakanlık çalışma şartlarını ve iş yükünü artırmış, sözüm ona hasta hakları ve oluşturulan alo 184 şikayet hatları ile çalışanlar, vatandaşa adeta hedef gösterilmiştir. Her olaydan sonra yapılan uyarıları dikkate almayıp önlem almakta ihmalkar davrananlar da bu olayın sorumlusudurlar. Her fırsatta insanı yaşat ki, devlet yaşasın diyenler, gelinen noktada devletin memurunu yaşatamaz, kamu kurumlarında çalışanların çalıştığı iş yerinde canını koruyamaz durumdadırlar.”

DSCF3172 DSCF3173 DSCF3178 DSCF3182 DSCF3188 DSCF3193 DSCF3195

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.