DOLAR 32,3332 % 0.24
EURO 35,0919 % -0.13
GRAM ALTIN 2.301,21 % 1,04
ÇEYREK A. 3.762,48 % 1,04
BITCOIN 2.281.749 0.271
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Diyarbakır’da 2 Şehit

Son Güncelleme :

05 Kasım 2015 - 13:42

/ kez okundu.
Diyarbakır’da 2 Şehit
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde güvenlik güçlerinin PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonda polis Necmi Çakır şehit oldu, Dicle ilçesinde düzenlenen operasyonda ise yaralanan askerlerden biri şehit düştü.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SONRASI OPERASYON

Silvan’da geçen salı günü 3 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edilerek başlatılan operasyon devam ederken, teröristler bugün Özel Harekat polislerine keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş açtı. Ağır yaralanan polis memuru Necmi Çakır, helikopterle DiyarbakırDicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi.

TÜM ÇABALARA KARŞIN KURTARILAMADI

Özel Harekat polisi Necmi Çakır, ameliyata alındığı hastanede doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Şehit polis memurunun cenazesi, Diyarbakır’da yapılacak törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon’a gönderilecek.

DİCLE’DE DE BİR ASKER ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi kırsalında PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada ise uzman çavuş Beytullah Tercan şehit oldu, bir astsubay da yaralandı. Çatışmanın sürdüğü bölgede 1 PKK’lı da ölü ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, Dicle İlçesi’nin dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten bölücü teröristlere yönelik Dicle Kuzeyi, Kurşunlu, Kırkpınar, Kayaş mahalleleri ile Görüse Dağı Tepe arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceğini açıklayarak, bu bölgeleri de kapsayan bazı mahallelerde bugün saat 05.00’den ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

HAVA DESTEKLİ OPERASYONDA ÇATIŞMA

Bu sabah erken saatlerde PKK’lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli düzenlenen operasyonlar sırasında Görüse Dağı bölgesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 astsubay ile 1 uzman çavuş yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

UZMAN ÇAVUŞ KURTARILAMADI, YARALI ASTSUBAYIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Yaralı askerlerden uzman çavuş Beytullah Tercan, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı astsubayın tedavisi ise sürüyor. Şehit uzman çavuş Beytullah Tercan’ın Diyarbakır’da yapılacak törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Malatya’ya gönderilecek.

Çatışmalar sırasında 1 PKK’lı teröristin de ölü ele geçirildiği belirtildi. Bölgede çatışmalar yer yer sürüyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.