DOLAR 32,5995 % 0.37
EURO 34,8313 % 0.26
GRAM ALTIN 2.493,04 % 0,34
ÇEYREK A. 4.076,12 % 0,34
BITCOIN 2.125.202 5.291
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Deveci Sanko Üniversitesi Açılış Törenine Katıldı

Son Güncelleme :

09 Kasım 2015 - 14:14

/ kez okundu.
Deveci Sanko Üniversitesi Açılış Törenine Katıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Sani Konukoğlu Vakfı tarafından kurulan ve geçtiğimiz yıl eğitim hayatına başlayan Sanko Üniversitesinin akademik yıl açılış törenine katıldı.

 

Dünyaca ünlü Türk bilim adamı, karaciğer naklinde sembol isim halinde gelen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyesi Prof. Dr. MünciKalayoğlu, “Geçmişten Geleceğe Organ Nakli” konulu ilk dersiyle başlayan 2015-2016 akademik yılı açılış törenine siyaset, bilim ve iş dünyasından önemli isimler katıldı.

 

“Dünyada genel cerrahide Türk doktorlarından daha iyisi ve başarılısı yok” diyen Prof. Dr. Kalayoğlu, “Karaciğer naklinde Amerika’dan daha iyiyiz ama organ bağışı yeterli değil” diye konuştu. Prof. Dr.MünciKalayoğlu, genel cerrahi, organ nakli ve özellikle karaciğer naklini gerçekleştirme sürecinde yaşadığı deneyimleri paylaştı.

 

Sanko Üniversitesi Akademik Yılı açılış töreni sonrası Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Karaciğer naklinde dünyanın en önde gelen ismi olan Prof. Dr. MünciKalayoğlu ile bir süre görüştü.

 

Samimi bir havada gerçekleşen görüşmede Rektör Deveci, Prof. Dr. Kalayoğlu’nuorgan nakli konusundaki deneyimlerini paylaşmak üzere Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne davet etti. Davetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. MünciKalayoğlu, mümkün olan en kısa sürede Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini ziyaret etmek istediğini belirtti.

 

Sanko Üniversitesi akademik yıl açılış törenine; Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci,Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu’nun yanı sıra Gaziantep il protokolü katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.