DOLAR 32,5895 % 0.35
EURO 34,8642 % 0.35
GRAM ALTIN 2.495,67 % 0,45
ÇEYREK A. 4.080,41 % 0,45
BITCOIN 2.136.176 3.917
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Deprem Yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgi

Son Güncelleme :

28 Kasım 2020 - 15:53

/ kez okundu.
Deprem Yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, ilde oluşabilecek deprem öncesi basın mensupları ile bir araya gelrek çağrıda bulundu. Parti il binasında konuşan Başkan Çabukel, bugün hayati bir konuyu, yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgiyi konuşmak için toplandık. Bu öylesine önemli bir konu ki, yalnızca bugünümüzü değil geleceğimizi, çocuklarımızın ve torunlarımızın can güvenliğini ilgilendiriyor dedi.

Başkan Çabukel: “Dört bir yanı cennet olan güzel ülkemiz derinlerinde korkunç bir tehlike barındırıyor. Türkiye, aktif tektonik kuşak üzerinde yer alıyor. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde her an ciddi depremler meydana gelebilir ve telafisi imkansız zararlar ortaya çıkabilir.


Şu anda, biz bu konuyu konuşurken dahi, ülkemizin farklı yerlerinde şiddetleri birbirinden farklı yüzlerce deprem meydana geliyor. Ülkemizin %92 si deprem bölgesi içinde yer alıyor, vatandaşımızın %95’i deprem tehlikesi altında yaşıyor. Lütfen dikkatli dinleyin!

“Bunlar farazi oranlar değil”

Büyük sanayi merkezlerimizin %98’i, barajlarımızın %93’ü deprem bölgesinde bulunuyor.

Geçtiğimiz 60 yıl içinde, ülkemizde gerçekleşen depremlerde, 58.202 vatandaşımız hayatını kaybetti, sayısız vatandaşımız yaralandı. Deprem yalnızca can almıyor. Son 60 yılda meydana gelen depremlerde yaklaşık olarak 450.000 bina yıkıldı.

Peki, bu sayıların haricinde; Betonların arasından kaç bebeğin cansız bedeni çıkartıldı?

Kaç çocuk kendisine siper olan anne babasının cesetlerine sarılı olarak kurtarıldı?

Biz; İzmir’de, Van’da, Düzce’de, Gölcük’te meydana gelen depremlerin Kahramanmaraş’ta yaşanmasını istemiyoruz. Bu sebeple yönetim kurulumuz ve çok kıymetli parti mensuplarımızca şehrimizin ve geleceğimizin huzuru için sürdürdüğümüz çalışmalarımıza hız vermiş durumdayız.

Kahramanmaraş’ta Doğu Anadolu fay hattından kaynaklı SON DEPREM 1513 yılında 7,4 büyüklüğünde gerçekleşti ve o günden beri şehrimizde bir deprem olmadı.

“Bu ne demek biliyor musunuz?”

Kahramanmaraş büyük bir depreme gebe ve maalesef Kahramanmaraş bu depreme hazır değil.

Jeoloji mühendislerinin öngörüsüne göre, Kahramanmaraş’ın da üzerinde yer aldığı Doğu Anadolu fay hattında büyük bir enerji birikiyor ve enerjisini küçük depremlerle atamayan bu fay, Kahramanmaraş için 7 büyüklüğünün üzerinde bir depremin yakında olduğunu haber veriyor.

2011 yılında Ayvalık barajı ile Kılavuzlu barajı arasında kalan ve Kahramanmaraş’ın merkezinden geçen yeni bir fay hattı tespit edildiğini biliyor muydunuz?

Kahramanmaraş AFAD bölge başkanlığında yapılan risk analizi sunumunda, olası bir Kahramanmaraş depreminde 20.000 binanın yıkılma riski altında olduğunun tespit edildiğini biliyor muydunuz?

Kıymetli Misafirler, yeni bir fay hattından bahsediyoruz. 20.000’i aşan binadan bahsediyoruz. Lütfen bu bilgileri küçümsemeyelim, görmezden gelmeyelim.

Eğer bugün, bizler bu gerçeklere göz yumarsak geleceğe “unutmadık, aklımızda” söylemleriyle yâd edilecek kara bir gün ısmarlamış oluruz.” İfadelerine yer verdi.

Sizlerin de huzurunda bir kez daha taleplerimizi dile getiriyoruz ifadelerine yer veren Başkan Çabukel: “Vakit geçmeden, pişman olmamak için önlemler alınmalı, halkımız bilinçlendirilmeli, gerekirse tek tek her vatandaşımıza deprem şuuru aşılanmalı.

Belediyelerin, üniversitelerin, AFAD’ın, STK’ların, Siyasi partilerin, Mühendislik Odalarının da içinde olduğu bir deprem masası kurulmalı, deprem öncesi ve sonrası için çalışmalar yapılmalıdır.

Ayvalık Barajı ile Kılavuzlu barajı arasında kalan; Kahramanmaraş’ın merkezinden geçen fay hattının net konumunun jeoloji mühendislerimizce belirlenmesi gerekmektedir.

Kahramanmaraş’ta riskli olduğunu düşünülen her yapının güvenirliğinin tespiti için Karot testi yapılarak hasarlı binaların tespiti yapılmalı ve bu tespit sonucuna göre tedbirler alınmalıdır. Önemle vurguladığımız gibi, fay hattının geçtiği alanlarda imar izninin kontrol edilmesi ve yüksek katlı yapılardan vazgeçilmesi gerekmektedir. Bizler, İYİ Parti Kahramanmaraş Teşkilatı olarak atılacak her adımın, alınacak her tedbirin en büyük destekçisi ve gönüllüsüyüz.” Dedi.

Yeter ki güzel şehrimiz bir depremle yerle bir olmasın ve çocuklarımız bugün bizim yaşadığımız korkuları yaşamasın diyen Çabukel: “İYİ Parti Kahramanmaraş Teşkilatı olarak şahsi veya kolektif her sorumluluğu üstümüze almaya hazırız, almaktayız. İl Yönetim Kurulumuza ve tüm parti teşkilatımıza yönelik deprem eğitimi düzenledik, Teşkilatımız bünyesinde AFAD ile koordineli olarak  çalışacak Arama  Kurtarma  ve Deprem Eğitim Masası oluşturduk.

Hangi partiye oy verirseniz verin, sandıkta kimi desteklerseniz destekleyin fakat söz konusu yavrularımızın can güvenliği olunca elinizi vicdanınıza koyup neredeyse çeyrek asırdır ülkeyi yönetenlerden hesap sorun.” İfadelerine yer verdi.

Başkan Çabukel: İyi Parti olarak, Deprem üzerinden siyaset yapan koltuk sevdalılarına, İmar barışı diyerek çürük binaları yasallaştıranlara, Para ve mevki uğruna vatandaşın canını hiçe sayan yandaş müteahhitlere, toplanan Deprem Vergilerinin Nereye Gittiğinin Hesabını veremeyen yöneticilere karşıyız. Önceliğimiz vatandaşımızın can güvenliğidir. Önceliğimiz çocuklarımızın geleceğidir.” Dedi.

Bayrak olayı

Bu güzel vatan, sayısız şehidin ve evlatlarından vazgeçen anaların emanetidir diyen Başkan Çabukel: “28 Kasım 1919’da Rıdvan Hoca öncülüğünde yaşanan BAYRAK OLAYI’nın yıl dönümünü hatırlatmak ve kutlamak istiyorum.

Bugün unutulmaması gereken çok önemli bir gün. Bundan tam bir asır evvel, Rıdvan hoca Ulu Camii’nde cuma hutbesine çıkarak cemaate seslendi. “Kalesinde Fransız bayrağı dalgalan bir vatan özgür değildir. Özgür olmayan memlekette cuma namazı kılınmaz” diyerek kurtuluş mücadelemizin önsözünü yazdı.

O tarihten bu yana 101 yıl geçti. Fakat bizler hala, aynı heyecanla bayrağımız altında bir araya geliyor, emanete sahip çıkmak için canla başla mücadele ediyoruz, edeceğiz.

Belki kalemizde dalgalan bir Fransız bayrağı yok; fakat ekonomide, sağlıkta, turizmde, bilim ve teknolojide özgür olana dek mücadeleye devam edeceğiz.” Dedi.

Programa İyi Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Doğan Murat Kılıç, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.