DOLAR 32,3786 % 0.16
EURO 34,9653 % -0.34
GRAM ALTIN 2.325,61 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,37 % 0,22
BITCOIN 2.263.167 -1.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DENETİM KONTROLLERİ YANGIN RİSKLERİNİ AZALTIYOR

Son Güncelleme :

03 Kasım 2016 - 15:41

/ kez okundu.
DENETİM KONTROLLERİ YANGIN RİSKLERİNİ AZALTIYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye itfaiyensin yaptığı kontrol ve denetimlerinin yangın riskini azalttığı belirtildi.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Amirliği’nin 2016 yılının ilk 10 ayında 1000’den fazla işyeri ve binayı yangın tedbirleri yönünden kontrol ettiği ve gerekli prosedürü uyguladığı belirtildi.
Konu ile ilgili olarak İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; her yıl periyodik yapılması planlanan kontroller sonunda yangın riskinin önemli oranda azalmasının hedeflendiği belirtilerek şu bilgilere yer verildi.
‘’Denetim ve ruhsat birimimiz, binaların ve iş yerlerinin yangın güvenliğine uygunluğu hususunda yaptıkları denetimlerde, olası yangınlarda can ve mal kaybını önlemeyi temel esas olarak almaktadır.
Ancak zaman zaman, yangın tedbirleri yönünden, zaman zaman yanlış ve ya eksik durumlarla karşılaşılabilmektedir. Yangın önlemlerinin uygunluğu kontrolleri sırasında, yanlışlıkların düzeltilmesi ve eksikliklerin tamamlanması konularında, mevzuatlar çerçevesinde azami gayret gösterilmesine rağmen, bazı bina ve işyeri sahipleri tarafından olumsuz yaklaşımlarla karşılaşılmaktadır. Hatta bu yaklaşımlar bazen sosyal medya üzerinden, kurumumuza yönelik olumsuz algı oluşturma çabasına dahi dönüştürülmektedir.
Göz ardı edilmemelidir ki;
Mevzuatlar gereği, yapılan yangın güvenliği kontrol ve denetimleri, ilgili işyeri ve binadaki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumayı amaçlamaktadır. Hiçbir şey, bina sahipleri ve vatandaşlarımızın hayatından daha önemli değildir. Yangının öncesini düşünmek ve tedbir almak, sonrasında yapılması gerekenlerle karşılaştırılamayacak kadar basit ve az maliyetlidir. Zira yangınlar önlenebilir bir felakettir.’’

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.