DOLAR 32,5381 % 0.14
EURO 35,0041 % -0.07
GRAM ALTIN 2.436,43 % 0,01
ÇEYREK A. 3.983,56 % 0,01
BITCOIN 64.618,85 0.334
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Debgici’den MHP’li Akpınar’a cevap

Son Güncelleme :

12 Nisan 2015 - 12:24

/ kez okundu.
Debgici’den MHP’li Akpınar’a cevap
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Geçtiğimiz hafta Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ı eleştiren MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar’a Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’den tokat gibi cevap geldi. Debgici hükümetin icraatlarını sorgulayan Akpınar’a MHP’nin de içinde bulunduğu koalisyon hükümetinin icraatlarıyla cevap verdi.

 

Debgici; “Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarının ceplerine el uzatan hortumcular ellerini kollarını sallayarak milleti soyarken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin koalisyon ortağı olduğu hükümet gözlerini yummuş, bir köşeye geçmiş ortamı seyretmekle yetinmekteydi. İşte, MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar ve teşkilat olarak hazır olduklarını söyledikleri Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’yi bu halde bırakmışlardı.” Dedi.

MHP’li Akpınar’ın Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın Terörist başı Abdullah Öcalan’la görüşme iddiasına da sert bir şekilde cevap veren Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Debgici; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği üzere hiçbir siyasi İmralı ile görüşmemiştir, görüşen de şerefsizdir. Buna rağmen görüşüldüğünü iddia edenler, iddialarını ispatla yükümlüdürler. İddialarını ispat edemeyenler şeref yoksunu kimselerdir.” Dedi.

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar’ın Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’la ilgili açıklamalarına eski Türkiye ve Yeni Türkiye’den örneklerle cevap veren Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici MHP’li Akpınar’ın Grup Başkanvekilleri Ünal’la ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmayan asılsız ve mesnetsiz iddialardan ibaret olduğunu belirtti.

 

ESKİ TÜRKİYE İLE YENİ TÜRKİYE’Yİ KARŞILAŞTIRALIM

 

2002 öncesi Türkiye ile Ak Parti ile yeni Türkiye arasındaki bariz farkın söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığının apaçık göstergesi olduğunu dile getiren Debgici eski Türkiye’den örnekler verdi. Debgici; “Eski Türkiye ile Yeni Türkiye’yi karşılaştıracak olur isek, ülke yangın yerine dönmüş, millet bir gecede mevcut borcunun üç katını borçlanır hale gelmiş, devlet yirmi beş otuz aileye peşkeş çekilmiş, esnaf, tacir bırakın ticaret yapmayı evine ekmek götüremez hale gelmişti. Faizler durdurulamaz bir şekilde yükselmiş, faiz lobisi vatandaşın cebindeki birikimini almaktayken, Türkiye Cumhuriyeti gibi bir devlet, bırakın yatırım yapmayı kendi memurunun bir aylık maaşını ödemek için IMF önünde günlerce beklemek zorunda bırakılmıştı. Ülkenin kurtuluşunu dışarıda arayan siyaset kurumu olanları sadece seyretmekteydi. O dönemin siyasi iradesi ise Demokrat Sol Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Anavatan Partisi’nden oluşmaktaydı. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarının ceplerine el uzatan hortumcular ellerini kollarını sallayarak milleti soyarken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin koalisyon ortağı olduğu hükümet gözlerini yummuş, bir köşeye geçmiş ortamı seyretmekle yetinmekteydi. İşte, MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa AKPINAR ve teşkilat olarak hazır olduklarını söyledikleri Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’yi bu halde bırakmışlardı.”

 

TBMM’YE VE SİYASET KURUMUNA GÜVEN AK PARTİ İLE ARTTI

 

Debgici, 3 Kasım 2002’de gerçekleşen sessiz devrim sonucu Ak kadroların iktidara gelmesi ile birlikte Türkiye’nin, Merkez Bankası’ndaki döviz rezervi ile IMF’ye olan borcun bitirilmesi ile artık borç alan değil borç veren bir ülke konumuna gelmesi ile halkının dünyanın en üst seviyedeki devletlerinin vatandaşlarının sahip oldukları konuma ulaşmış olması ile devletin, siyaset kurumunun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne duyulan güvenin artması gibi bir çok örnekler vereceği, bir çok ölçütle, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bugüne kadar girdiği seçimlerde her daim zirvede yer almasının birbiriyle doğru orantılı olduğunu vurguladı.

 

AKPINAR ÖNCE KENDİ HÜKÜMETİ DÖNEMİNE BAKSIN

 

MHP Koalisyon hükümeti döneminde ülkenin geldiği noktada vatandaşların ekmek dahi alamadığını hatırlatan Debgici açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Türkiye, Yüz binlerce ailenin işsiz kaldığı dönemlerden vatandaşlarımızın ekonomik refaha ulaştığı, toplumsal huzurun oluştuğu, geleceğe ümitle bakabilen kendisine ileri hedefler koyan bir ülke haline gelmiştir. Eski Türkiye döneminde vatandaşlarımız, döviz üzerinden borçlanmakta ve dövizin de sürekli artması nedeniyle bütün kazançlarını borçlarına vermekteydiler. Hayatlarında bir gün sonrasının ne getireceğini bilemediklerinden ileriye dönük plan yapamamaktaydılar. Yeni Türkiye dönemindeyse vatandaşlarımızın, gelecekleri anlamında bir kaygıları kalmamış, faiz ve enflasyon sürekli düşmüş, Türk Lirası değerlenmiş, bu durum karşısında da vatandaşlarımız, yarınını güvenli görmeye başlamış, kira öder gibi düşük taksitlerle ev, cüzi taksitlerle de sıfır kilometre araçlar almaya başlamışlardır. Bu değerlendirmeleri yapan Ak Parti Grup Başkanvekilimiz ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey, vatandaşlarımızın içerisinde bulundukları bu rahat yaşamı, son 12 yıllık dönemdeki maddi ve manevi birikimlerini kaybetmemek adına yine güvene, yine istikrara, yine AK Parti’ye destek vereceklerini belirtmiştir. Ancak MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar her zaman yaptıkları gibi söylenenleri çarpıtma yolunu seçmiş ve Yüce milletimizin aklı ile adeta alay etmiştir. Fakat gözden kaçırdıkları önemli bir husus vardır ki, Yüce Milletimiz basiret ve feraset sahibidir ve gerçekleri MHP’nin çarpık muhalefet anlayışına rağmen çok iyi görebilmektedir.

 

MİKRO MİLLİYETÇİLİKLE OY TOPLAYACAĞINI ZANNEDİYORLAR

 

Ülkemizin otuz senesine ve binlerce vatan evladının şehit olmasına neden olan, ayağımızda bir pranga olarak bizi durmadan geriye çeken terör belasını, oturdukları yerden hamaset nutukları atarak, Türkiye’nin belli bir bölgesini Türkiye saymayarak, demokratik hak ve talepleri göz ardı ederek, bu milleti mikro milliyetçiliğe iterek oy toplamaya çalışmak, bu ülkenin yönetimine talip olmak, Milliyetçi Hareket Partisi’nin şu anki politikasını oluşturmaktadır. Bu politika ise tam bir siyasi garabettir. Terörist başının yargılandığı dönemde iktidarda olanların yaptıkları anlaşmalar neticesinde terörist başının idam kararını onaylamayan, rafa kaldıran bir siyasi hareketin bugün bunun üzerinden prim yapmaya çalışması açıkça samimiyetsizliktir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği üzere hiçbir siyasi İmralı ile görüşmemiştir, görüşen de şerefsizdir. Buna rağmen görüşüldüğünü iddia edenler, iddialarını ispatla yükümlüdürler. İddialarını ispat edemeyenler şeref yoksunu kimselerdir. Ak Parti Grup Başkanvekilimiz ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey, İmralı ile görüşme yapmadığını belirtmiş, paralel medya ve bazı basın ve yayın organlarında çıkan görüşme yaptığına ilişkin yalan haberleri de tekzip ettirmiştir. Paralel medyanın ürettiği iftiraları MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar’ın kullanıyor olması içler acısıdır. Paralel yapının ülkemizin dirlik, birlik ve bütünlüğüne kasteden yayın ve yaygaralarına muhalefet partilerinin çanak tutması, gerçekmiş gibi açıklamalarda bulunmaları da bir o kadar acıdır.

 

SAYIN ÜNAL’LA İLGİLİ SÖYLEMLERİ ABESLE İŞTİGALDİR

 

Ak Parti Grup Başkanvekilimiz ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey, alnının akıyla Kahramanmaraş’ı adım adım gezmiş, vatandaşlarının sorunlarıyla bire bir ilgilenmiş, her gittiği yerde de vatandaşlarımızın övgüsüne mazhar olmuş, şehrimizin ve ülkemizin sorunlarını kendi sorunları bilmiş önemli bir siyaset adamıdır. Bu nedenle Kahramanmaraş’ı sadece kendi ilçesi sınırları olarak bilen ve tanıyan MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanının siyasi ahlak ve üsluptan yoksun bir şekilde Ak Parti Grup Başkanvekilimiz ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey hakkında söylemlerde bulunması abesle iştigaldir.

 

BİZİM DAVAMIZ MAKAM, KOLTUK DEĞİL ÜLKE SEVDASIDIR

 

Bu minvalde Yüce Milletimiz 7 Haziran seçimlerinde de bir kez daha Allah’ın izniyle liyakat sahibini, samimi olanı, kendisine hizmet edeni iktidara taşıyacaktır. Ak Parti kadroları bu işe yüreklerini koymuşlar, yola geri dönmeme üzerine çıkmışlardır. Bizim davamız makam davası, koltuk davası değildir. Bizim davamız Kahramanmaraş Sevdasıdır, Türkiye sevdasıdır. Yapılanlara en güzel cevabı da 7 Haziran’da Durmak Yok Yola Devam diyerek Kahramanmaraşlı Hemşerilerimiz verecektir.”

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.