DOLAR 32,5491 % 0.01
EURO 34,9493 % 0.26
GRAM ALTIN 2.427,18 % 0,17
ÇEYREK A. 3.968,45 % 0,17
BITCOIN 63.397,21 -4.069
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 31°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan K. Maraşlı Vatandaşı Affetti

Son Güncelleme :

30 Aralık 2015 - 16:08

/ kez okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan K. Maraşlı Vatandaşı Affetti
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a Web Sitesi üzerinden Hakaret eden vatandaşa 11 Ay 20 Gün Hapis cezası verildi.

“Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan gözaltı ve tutuklama kararlarının arttığı bugünlerde Kahramanmaraş’ta oldukça ilginç bir olay yaşandı.  Erdoğan’a hakaret ettiği iddia edilen Ergün Boyraz hakkında ‘Soruşturma Kapsamında 11 Ay 20 Gün Hapis cezası verildi. Sanık avukatı Kahramanmaraş Barosu Avukatlarından Hüseyin Anıl Engizek, kararın kendilerinde şaşkınlık yarattığını belirterek,  Cumhurbaşkanlığı sekterleri Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Bu davaya taraf olamadığı İfade Davaya taraf olunmaması demek suçtan zarar görmediği anlamına geliyor. Buna rağmen mahkeme bir cezaya hükmetti.

Sangın avukatı Hüseyin Anıl Engizek Açıklamasında Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinden ilk başta Sayın Cumhurbaşkanımızdan daha doğrusu devletimizden ve devletimizin kudretine güvenerek maddi durumu olmadığını işssiz olduğunu 3 çocuğunun ikisinin epilepsi hastası olduğunu bildirdi. Aç olduğunu bildirip Bir yardım talebinde bulunuyor. Kendisine de cevap gelmiyor. Aradan bir bir buçuk aylık bir süre geçiyor.  Kendisin Maddin durumu iyi değil yeni işe girdi daha ilk maaşını alabilmiş değil Kendisi evde otururken bir anda hoş olmayan ifadeler kullanıyor. Çünkü bunu daramıza etmiyorum evine ekmek götüremiyor çocukların Sağlık raporlarını mahkemeye sundum çünkü vatandaşında o anki sinirlerinden kaynakladığını söyledim Bizde bunun mahkemede ifade özgürlüğü kapsamı altına alınabilmesi için dilekçemizde belirttik. Çünkü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesin inde bu yönde kararları var. Örneğin Eski Fransa cumhurbaşkanı Sarkozy’de Avrupa insan hakları mahkemesinde şöyle bir kararı var Bunun örnekleri de var. Sarkozy defol git diye bağırıyor   Mahkeme’ye sunduk  Ancak 11 ay 20 gün hapis cezası verildi ancak bunun hükmün açık bırakılmasını kararıyla erteledi o şu şekilde 5 yıl boyunca hiç bir suça karışmayacak Eğer karış hüküm yerse 11 ay 20 günlük cezayı da çekecek  Benim mahkemeden bu talebimde oldu. Sayın Cumhurbaşkanı davaya taraf olmadı. Davaya taraf olunmaması demek suçtan zarar görmediği anlamına geliyor. Sayın Cumhurbaşkanı Taraf olmadı davayı takip etmedi buda şu anlama gelmiyor Sayın Cumhurbaşkanı kendisine yapılan hakaretleri kabul ediyor anlamında söylemiyorum çünkü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesin Kararı var Cumhurbaşkanı, Başbakan gibi toplum önünde olan Toplumun gözü önünde olan insanlar daha eleştiriye açık olmalı yani eleştiri her zaman olumlu bir şey olmak zorunda değil bazen ağır ifadelerle eleştirilerde alınmalıdır ama dediğim sayın mahkeme benim fikrimde değilmiş maalesef Buna rağmen mahkeme bir cezaya hükmetti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.