DOLAR 32,3724 % 0.16
EURO 34,9785 % -0.32
GRAM ALTIN 2.325,56 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,30 % 0,22
BITCOIN 2.277.631 0.436
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Cuma Namazı, Sanığı 7 Yıl Hapisten Kurtardı

Son Güncelleme :

10 Mayıs 2016 - 15:20

/ kez okundu.
Cuma Namazı, Sanığı 7 Yıl Hapisten Kurtardı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, nitelikli tehdit suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 49 yaşındaki A.A., suçun işlendiği iddia edilen saatte Cuma namazında olduğunu ispatlayınca, beraat etti.

KOMŞUSU ŞİKAYET ETTİ

Edinilen bilgiye göre, ilginç olay, 11 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşti. Elbistan’da yaşayan B.T. isimli bir şahıs, 49 yaşındaki komşusu A.A.’dan kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

7 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

A.A. hakkında nitelikli tehdit ve hakaret suçlarından dolayı Elbistan Asliye Ceza Mahkemesi’nde 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İLK DURUŞMADA KARAR ÇIKMADI

A.A., ilk duruşmada avukatı Mehmed Faruk Çetin vasıtasıyla, üzerine atılı suçu işlemediğini belirterek mahkemeden beraatını istedi. İlk duruşmada karar çıkmayınca dava ertelendi.

“CUMA NAMAZINDAYDIM”

Davanın ikinci duruşmasına hazırlanan Av. Mehmed Faruk Çetin, müvekkilinin olayın yaşandığı iddia edilen günün Cuma ve saatin de Cuma namazı vakti olduğu için kendisinin de o saatte namaza gittiğini beyan etmesi üzerine, tüm yoğunluğunu bu noktaya verdi.

SUÇSUZLUĞU KANITLANDI

Müvekkilinin olay günü Cuma namazında olduğunu ispatlamak için harekete geçen Çetin, görsel olarak yeterli kanıtı elde etti. Ayrıca 2 vatandaş da o gün A.A.’yı Cuma namazında gördükleri yönünde şahitlikte bulundu. Elde edilen bu deliller ışığında çıkılan ikinci duruşmada mahkeme heyeti A.A.’nın beraatine karar verdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.