DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

CHP’den Sivricehöyüklülere Destek Ziyareti

Son Güncelleme :

01 Nisan 2016 - 15:54

/ kez okundu.
CHP’den Sivricehöyüklülere Destek Ziyareti
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

CHP’den konteyner kente karşı çıkan Sivricehöyüklülere destek ziyareti

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köseile CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’den oluşan heyet, Kahramanmaraş’ta Suriyeli sığınmacıların konaklayacağı 27 bin kişilik konteyner kentin yapımına karşı çıkan Sivricehöyük Mahallesi sakinlerini ziyaret ederek destek verdi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztürk ve bölge il başkanları ile birlikte kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Sivricehöyük Mahallesi’ndeki 37 hektarlık araziye kurulmaya başlanan 25 bin kişilik konteyner kentine karşı çıkan bölge sakinleri, kurdukları çadırda ziyaret etti. Bölge sakinlerine destek veren CHP’liler, bir süre konteyner kent kurulmasıyla ilgili mahallenin ileri gelenlerinden bilgi aldı.

Burada basın açıklaması yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, hükümetin bölge insanlarının yaşam alanlarına dokunmaması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

“Bugün, yaşam alanlarına dokunulmak istenen vatandaşlarımızın haklı mücadelesinde davalarına ortak, omuzlarına omuz olmaya geldik. Bu bölge, 1978 yılında acıları çok derin yaşadı. Mülteci kampının yerini seçerken öngörülü ve hassas davranılması gerekirdi. Bu coğrafyada yaşayan insanların topraklarına, aşlarına göz dikmişler, çocuklarının gökyüzüne göz dikmişler. Yaşam alanlarına kurulacak mülteci kampı, ekmeğini de, aşını da, çocukların gökyüzünü de alacak ellerinden. Yaklaşık 1 yıldır geceleri gündüzleri yok olan insanlarımız huzursuz, endişeli ve kendilerini güvende hissetmiyor. Yaşam alanları insanların ürettiği, aile kurduğu, huzurlu olduğu yerlerdir. Sivricehöyük sakinleri de yaşam alanı olarak seçtikleri bu yerlerde endişeye düşmeden, huzurları kaçmadan yaşamlarını sürdürmek istiyorlar. Bölge halkının tek istediği var; yaşam alanlarına dokunulmasın. Özellikle Anadolu toprakları günümüzde oynanan bu oyunları biliyor, omuzlarının yanında onlar gibi dik duruyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak buradayız. Endişelilerini, dertlerini anlıyoruz, bu haklı mücadelede birlikte, yan yana olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Hep birlikte AKP iktidarına haykırıyoruz; yaşam alanlarımıza dokunmayın diyoruz.”

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ise, bölge halkına desteklerini sürdüreceklerini ifade ederek, “Hükümet ne yazık ki Maraş’ın daha yaraları sarılmadan yeni yaralar açmaya hevesleniyor. Biz de sizinle birlikteyiz. Ortak aklı bulmak adına sayın vali başta olmak üzere bu ülkeyi yönetenlere bugün burada seslendik, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde seslendik. ve dedik ki; Sivricehöyük’te yaşayanlar sadece Maraş olarak düşünmeyin, Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyada yaşayan tüm canlar bugün Sivricehöyüklüyüz, bugün Maraşlıyız ve onların yanındayız” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.