DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.106.632 -0.413
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

CHP başkanlık sistemine hayır diyeceğiz

Son Güncelleme :

10 Mart 2016 - 16:59

/ kez okundu.
CHP başkanlık sistemine hayır diyeceğiz
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş il başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Cankurtaran; “ Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Patronlu başkanlık sistemine sonuna kadar hayır diyeceğiz. Hükümetin getirmeye çalıştığı eğreti istihdamla, tüm emeğin işçinin hakkını gasp edilmesi konusunda da hayır diyeceğiz” dedi.
 Anayasa maddesinin ilk 4 maddesinin değiştirilme konusuna da hayır diyeceklerini söyleyen Cankurtaran, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Patronlu Başkanlık sistemini getirmeye çalışan baskıcı bir yönetimle karşı karşıyayız. Yasamanın, yürütmenin arka bahçesine getiremeye çalışıldığı parlamenter sistemin daha iyi işleyebilmesi için tüm getirilecek diktatörlüğe yakın olan başkanlık sistemine ve patronlu faşizmi getirecek olan tüm sistemlere hayır diyeceğiz. Kahramanmaraş tekstilde Türkiye’nin en büyük 2 şehrinden biriydi, bugün bakıyorum ki tekstil konusunda geride kalınmış. İşsizliğin bundan sonra Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu olacağını görüyoruz.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  il Başkanı Esat Şengül ise partililere seslenerek; “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan ve Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında teröre yardım ve yataklık yapmak suçundan mahkemeye vereceğiz. Bu konuda Tüm partili üyelerimizin terörden şikayetçi olan tüm yurttaşlarımızın, şehit ailelerimizin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan ve Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında teröre yardım ve yataklık yapmak suçundan mahkemeye vermesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi il binasında düzenlenen basın toplantısına parti meclisi üyesi Ali Öztunç, CHP onikişubat ilçe Başkanı Ünal Ateş ve parti üyeleri katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.