DOLAR 32,4134 % 0.17
EURO 35,0097 % -0.26
GRAM ALTIN 2.324,34 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,29 % 0,17
BITCOIN 2.295.388 1.624
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Cezaevinin “Firari Çörekleri” Yok Satıyor

Son Güncelleme :

13 Temmuz 2016 - 10:35

/ kez okundu.
Cezaevinin “Firari Çörekleri” Yok Satıyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda mahkumlarca üretilip açık cezaevi ile adliye kantinlerinde satılan, paketinde “Firardayız” yazısı bulunan çörekler yok satıyor.

İSMAİL HAKKI DEMİR – Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda mahkumlarca üretilip açık cezaevi ile adliye kantinlerinde satılan, paketinde “Firardayız” yazısı bulunan çörekler yok satıyor.

Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki mahkumlar, müdür Metin Akkaya’nın yaklaşık 10 ay önce başlattığı projeyle, unlu mamul üretimine başladı.

Alınan ekipmanlarla ekmekten tatlıya, kuru pastadan çöreğe kadar birçok lezzeti cezaevinde üreten mahkumlar, “önce temizlik ve sağlık” ilkesiyle çıktıkları yolda “altın bilezik” sahibi de oluyor.

Mahkumların hazırladığı çöreklerin paketinde ise “Firardayız” yazısı yer alıyor.

Yöresel Maraş çöreğine benzetilerek yapılan “firari çörekler”, birer kilogramlık paketlerde satılıyor. Kilogramı 7 liradan satışa sunulan çörekler, müşterilerden yoğun ilgi görüyor. Günlük 30 kilogram yapılan çörekler, kısa sürede tükeniyor.

“Kullandığımız ürünler birinci sınıf”

Kurum Müdürü Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Ekim’de unlu mamuller atölyesini açarak hizmet vermeye başladıklarını belirtti.

Atölyede başta çörek olmak üzere pasta, tatlı ve börek türü ürünler yaptıklarını dile getiren Akkaya, burada 10 hükümlü ve 4 tutuklunun çalıştığını bildirdi.

Ürünlerin Türkoğlu Açık Cezaevi ve adliyede satıldığını anlatan Akkaya, şöyle devam etti:

“Hükümlü ve tutuklular buradan cüzi de olsa para kazanıyor. Burada bin 120 hükümlü ve tutuklumuz var. İşyurtları Daire Başkanlığımızın ülke genelinde düzenlediği sergilerde ürünlerimiz yoğun ilgi görüyor. Burada topluma kazandırdığımız arkadaşlarımızla, ürünlerimizi kaliteyle birleştirerek hizmete sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.”

Mahkumların yaptığı unlu mamullerin beğeni topladığını vurgulayan Akkaya, atölyelerde yapamayacakları hiçbir lezzetin bulunmadığını söyledi.

Çalışan hükümlü ve tutukluların birinci kuralının temizlik olduğuna dikkati çeken Akkaya, “Bunun haricinde usta öğreticimiz, infaz koruma memurumuz da kurallara titizlikle uymaktadır. Kullandığımız ürünler birinci sınıftır.” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.