DOLAR 32,4134 % 0.17
EURO 35,0097 % -0.26
GRAM ALTIN 2.324,34 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,29 % 0,17
BITCOIN 2.295.388 1.624
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR’DEN KEMİRGENLERE KARŞI MÜCADELE

Son Güncelleme :

18 Aralık 2015 - 16:26

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR’DEN KEMİRGENLERE KARŞI MÜCADELE
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin kemirgenlere karşı mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Müdürlüğü ile Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Müdürlüğü’ne bağlı Kent Zararlıları ile Mücadele Birimi Kemirgenlere karşı 65 noktada uygulama yaparak tarihî mekânlarda olası bir kemirgen zararını engelliyor.

Kent Zararlıları ile Mücadele Biriminin başlattığı ortak çalışmada önemli kültür miraslarımızdan olan Suk-i Maraş, Taşhan Çarşısı, Mazman Çarşısı, Saraçhane, Demirciler ve Bakırcılar Çarşısı ile barındırmış olduğu tarihî dokunun korunması ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için kemirgen ve haşere mücadelesi kapsamında detaylı bir program uygulamaya konuldu.

Söz konusu çalışmada kemirgenlerin üreme ve çıkış yerleri tespit edilerek, bu noktalara yeterli miktarda blok yemler bırakıldı. Çalışma süresince, kemirgen aktivitesinin yüzde 5 oranının altına düşmesi hedefleniyor.

Yapılan açıklamada, 2015 yılı Aralık ayında başlanan kemirgen ve haşere mücadelesinin önümüzdeki aylarda da uzman gözetimindeki ekiplerle düzenli aralıklarla aktivitelerine göre kene, pire, akrep, hamamböceği, kırkayak, karınca, yaban arısı gibi her türlü haşereye karşı mücadele çalışmaları ve gerekli durumlarda ilaçlama yapılması kararı alındı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.