DOLAR 32,3730 % 0.16
EURO 34,9597 % -0.33
GRAM ALTIN 2.325,59 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,34 % 0,22
BITCOIN 2.284.105 1.184
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR’DEN HİLYE-İ ŞERİFE SERGİSİ

Son Güncelleme :

13 Aralık 2016 - 6:42

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR’DEN HİLYE-İ ŞERİFE SERGİSİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM)’nin ortaklaşa düzenledikleri Hliye-i Şerife Sergisi’nin açılışı Kültürpark’ta gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü ve KADEM tarafından düzenlenen Hilye-i Saadet Sergisi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Hilye-i Şerife Sergisi açılışının ardından davetliler sergiyi gezerek eserleri tek tek incelediler. Eserlerin incelenmesinin ardından Katılım Belgesi törenine geçildi.

Kültürpark Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan KADEM Başkanı Mutlu Aslantürk, ülkemizin zor günler yaşadığına dikkat çekerek: “Aslında bu etkinliğimiz Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlid Kandili günü açılacaktı. Ancak İstanbul’da meydana gelen menfur saldırı dolayısıyla açılışımızı bugüne erteledik. İstanbul’da meydana gelen bu menfur saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum.

Bu etkinliği düzenlememizde desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi nezdinde Kadın ve Aile Şube Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum.

Hilye-i Şerif Sergimizde 30 adet eserimiz bulunmaktadır ve 3 gün boyunca sergimiz açık kalacaktır. Sergimizin oluşmasında emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Hilye-i Şerif hat sanatında Peygamber Efendimizin bütün uzuvlarını anlatan metinleri ihtiva eden eserlere denir. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinizi saygıyla selamlar hoş geldiniz diyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ise belediyelerin yapmakla yükümlü olduğu görevlerinin yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetlere de yer vermesi gerektiğini söyledi.

Genel Sekreter Çetinkaya yaptığı konuşmada: “Belediyelerin yapacağı görevlerinin haricinde yapması gereken çalışmalar da vardır. Kültürel ve sanatsal anlamda düzenleyeceği faaliyetleri gelecek kuşaklara aktarmaktır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak çok çeşitli kültürel aktiviteler yapıyoruz. Düzenlediğimiz meslek edindirme kursları ile insanlarımızın el becerilerini geliştirmelerine ve hatta aile bütçesine ekonomik katkı sağlayacak işler yapma fırsatları sunuyoruz. Bir anlamda insanları meslek sahibi yapıyoruz.

Türk-İslam Hat Sanatı’nı geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmak için hat ve tezhip sanatları üzerine çeşitli kurslar açıyoruz ve insanlarımızın hat ve tezhip sanatlarını da öğrenmelerine yardımcı oluyoruz. Bu arada bu etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç beyefendi de katılacaktı. Ancak malumunuz üzere İstanbul’daki patlamalarda bir İETT Şoförü kardeşimiz Elmalar Mahallemizdendi ve Başkan Bey Şehit Cenazesine katılmak üzere oraya gitti ve sizlere selamı var.

Bu serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterisi ile Hilye-i Şerif anlatılarak bilgi verildi.

Sinevizyon gösterisinin ardından eserleri yapan sanatçılar Arif Yücel, Hasan Uyanık, İbrahim Keleş, Muzaffer Kaplan, Nazik Ağyar Leblebici, Zeynep Uyanık ve Muylu Aslantürk’e katılım belgeleri takdim edildi.

Belge takdiminin ardından workshop uygulamasına geçildi ve sanatçılar katılımcılara Hilye-i Şerif hazırlamayı gösterdiler.

Etkinliğe Büyükşehir Beleidye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un eşi Derya Erkoç Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi başkanı Cevdet Kabakcı, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Adnan Alagöz, KSÜ Rektör Yardımcısı Fatih Kıllı, KADEM Başkanı Mutlu Aslantürk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Havva Saygaz, Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran ile KADEM üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.