DOLAR 32,5728 % 0.09
EURO 35,0382 % 0.55
GRAM ALTIN 2.432,79 % 0,40
ÇEYREK A. 3.977,61 % 0,40
BITCOIN 64.294,02 -3.737
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 25°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE PSİKOLOJİK DESTEK

Son Güncelleme :

03 Mart 2017 - 8:46

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE PSİKOLOJİK DESTEK
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü, Engelli vatandaşlara ve ailelerine Psikolojik Danışmanlık hizmeti veriliyor.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam: “Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımları geçmişe oranla günümüzde artmış olmasına rağmen, engelli çocuğa sahip ailelerin çocuklarını kabullenme, sosyal beceri kazandırma ve toplumsal hayata kazandırma katılımlarını kazandırma noktasında psikolojik desteğe ihtiyaç duymaktadırlar. Ekonomik ve sosyal destek tek başına yeterli değildir. Manevi anlamda da yanlarında olup gerekli desteği sağlamak engelli birey ve aileleri için çok büyük önem arz etmektedir.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı gereği görme, işitme, ortopedik, zihinsel, otizm tanılı, süreğen vb. tüm engelli vatandaşları ve ailelerini evlerinde ziyaret ederek, onları dinleyerek problemlerine yönelik danışmanlık hizmeti verilmektedir” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Şube Müdürlüğü personeli olarak görev yapan Psikolojik Danışman ve Aile Danışmanı personelleri ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin hizmet verdiği sınırlar içerisinde merkez ve ilçelerinde engelli vatandaşlar ve ailelerinin yaşadıkları sorunları yerinde çözüme kavuşturmak için çalışıyorlar.

Bu bağlamda bireysel ve grupla danışmanlık hizmeti vermekte olup birey ve aile için gerekli psikolojik desteği vermektedirler.

Aileler telefonla veya bizzat Engelliler Şube Müdürlüğü Psikolojik Danışmanlık Servisi ile irtibat kurarak randevu almakta ve talepleri doğrultusunda evlerinde ziyaret edilerek ya da Engelliler Şube Müdürlüğü’nde görüşülerek problemlerine çözüm üretilmektedir.

Engelliler Şube Müdürlüğünde görev yapan Psikolojik Danışmanlık Servisi çalışanları her hafta ilçelere giderek burada yaşayan engelli vatandaşlara ve ailelerini dinleyerek çözüm odaklı psikolojik destek ve doğru yönlendirme ile en iyi hizmeti vermeyi ve onların yanında olmayı amaçlamaktadırlar.

Kahramanmaraş’ ta ikamet eden Y.D (35)  engelli vatandaşımız Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkürlerini ileterek duygularını şu şekilde ifade etti: ‘Bulunduğum durumla ilgili kendime özgüvenim yoktu, ne dışarı çıkabiliyordum ne de insanlarla sohbet edebiliyordum. Sizin sağladığınız medikal cihaz yardımı ile ve sunmuş olduğunuz psikolojik danışmanlık hizmeti ile kendimi yalnız hissetmiyorum artık. Büyükşehir Belediye Başkanım Fatih Mehmet Erkoç’a ve Engelliler Şube Müdürlüğüne ve Danışmanlık Servisi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum’ diyerek duygularını dile getirdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.