DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR’DEN EN TATLI MÜZE DONDURMA MÜZESİ

Son Güncelleme :

24 Ocak 2019 - 8:07

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR’DEN EN TATLI MÜZE DONDURMA MÜZESİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın tanıtımına ışık tutarak turizmden aldığı payı artırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kahramanmaraş Dondurma Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Katiphan içerisinde yapımı tamamlanan ve 3 kattan oluşan Dondurma Müzesi, okulların sömestre tatiline girdiği şu günlerde çocukların ziyaret ettiği yerler arasında yerini alıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak hizmete sunulan ve 3 kattan oluşan Dondurma Müzesi’nde Maraş Dondurması’nın tarihçesinden başlamak üzere, gereksinimi olan hammaddelerden, üretim aşamasına, sütün ve salebin elde edilişinden, dondurmaya kıvam verilişine kadar geçen sürecin anlatıldığı bölümlerden oluşuyor.

Kahramanmaraş’ın simgesi haline gelen Maraş Dondurması, doğadan, sunum tezgahlarına kadar çeşitli aşamalardan geçen bu nadide ürün şehrimizin olduğu kadar ülkemizin de adeta bir sembolü bir ürün olmuştur. Önemli bir değer olan Kahramanmaraş Dondurması’nın aldığı bu değeri, geçtiği aşamaları Dondurma Müzesi ile gözler önüne seriliyor. Tarihi Katip Han binasına teşhir edilen müze Zemin+2 kattan oluşmaktadır. Her kat ayrı bir sunum alanı olarak hazırlanmış olup dondurmanın çeşitli evrelerinin anlatıldığı bölümler yer alıyor.

Katlarda oluşturulan sergi salonlarında ise sütün, salebin ve dondurmanın özellikleri ayrı ayrı işlenerek ziyaretçilere panolarda sunulan Dondurma Müzesi’nde aynı zamanda Türkiye genelinde dondurmanın seyri üzerine de bilgiler aktarılıyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.