DOLAR 32,4134 % 0.17
EURO 35,0097 % -0.26
GRAM ALTIN 2.324,34 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,29 % 0,17
BITCOIN 2.295.388 1.624
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİSİKLET YARIŞI VE HALK KOŞUSU

Son Güncelleme :

07 Şubat 2016 - 13:18

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR’DEN BİSİKLET YARIŞI VE HALK KOŞUSU
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince Bisiklet Yarışı ve Kurtuluş Halk Koşusu yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nce organize edilen Ceyhan Köprüsü yanından start alan etkinliklerde Bisiklet Yarışmasına 70 yarışçı, Kurtuluş Halk Koşusuna ise 220 yarıştı katıldı.

bisiklet3

Yarışmalara start vermeden önce bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kurtuluş Bayramı kutlama etkinliklerinin bütün hızıyla devam ettiğine dikkat çekerek: “İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince bugün Bisiklet Yarışması ve ikincisini düzenleyeceğimiz Kurtuluş Halk Koşusu için buradayız.

halk koşusu10

Bundan tam 96 yıl önce kahraman ecdadımız canla başla mücadele ederek canları pahasına da olsa ilimizi düşman işgalinden kurtarmışlardır. Bizler de kahraman ecdadımızın yaptığı kahramanlıkları gelecek nesillere aktarmak adına çeşitli etkinlikler kurtuluş günümüzü kutlayarak onları rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bu gün de ülkemizde vatanları için canla başla görev yapan ve bu uğurda şehit olan kardeşlerimizi de rahmetle anıyor, ailelerine başsağlığı diliyoruz.

halk koşusu4

Bir hafta boyunca düzenleyeceğimiz çok çeşitli etkinliklerle kurtuluş ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz. Tüm halkımızı 12 Şubat Kurtuluş Bayramı etkinliklerimize davet ediyoruz. Bu vesile ile tüm halkımızın Kurtuluş Bayramını bir kez daha kutluyorum” dedi.

Daha sonra bir açıklama yapan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise Maraş Halkının milli mücadele gösterdiği gayretin takdire şayan olduğunu ifade ederek: “Maraş Halkı yediden yetmişe kadar halkın bütünü, düzenli bir ordusu ve herhangi bir milis kuvveti olmadan, hatta çeteler bile bulunmadan ve hiçbir yerden destek almadan vatanını düşmanlara çiğnetmemiş. Genci, yaşlısı, kadını erkeği topyekün mücadele ederek bizlerin bugünlere gelmesini sağlamışlardır. O insanlarla ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

Açıklamaların ardından start verildi. İlk önce Bisiklet Yarışı başladı.  Taşköprü’den başlayan yarışmalarda Kılavuzlu Mesire Alanı önü-Kayseri Kahramanmaraş Karayolu-Üngüt-Alparslan Türkeş Bulvarı- Adnan Menderes Bulvarı-Şekerdere Caddesi-Ulucamii Kavşağı-Boğazkesen Caddesi ve Maraş kalesi güzergahında pedal çevirdiler. 70 yarışmacıdan 26’sı finişi gerçekleştirdi.

Bisiklet Yarışmasında dereceye giren 1.Veysel Çıkmaz-Kahramanmaraş, 2. Bayram Eroğlu-Adana, 3. Burak Abay-Bursa ve 4. Cumhur Boyraz-Osmaniye.

Bisiklet yarışmasının start verilmesinin ardından 15 dakika sonra Kurtuluş Halk Koşusu başladı. Türkiye’nin 17 ilinden 220 yarışmacının katıldığı Kurtuluş Halk Koşusunda 12 km’lik bir mesafe koşuldu.

Bayanlar ve erkekler olarak iki bölümde yapılan değerlendirmenin sonucunda bayanlarda:1.Senem Eser-Konya, 2. Ümmühan Karaçadır-Karaman, 3. Remziye Temel-Diyarbakır, 4. Tuğba Güneş-Kahramanmaraş.

Erkeklerde ise 1.Nuri Kömür-Afyon, 2. Ömer Alkanlıoğlu-Mardin, 3. Tekin Yalçın-Gaziantep ve 4. Murat Orak-Elazığ.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Vali Mustafa Hakan Güvençer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç birlikte verdiler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.