DOLAR 32,3326 % 0.25
EURO 35,0475 % -0.23
GRAM ALTIN 2.285,03 % 0,33
ÇEYREK A. 3.736,02 % 0,33
BITCOIN 2.292.306 1.136
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR VEKTÖRLE MÜCADELEYİ ANLATTI

Son Güncelleme :

28 Kasım 2016 - 8:51

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR VEKTÖRLE MÜCADELEYİ ANLATTI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da gerçekleştirilen III. Ulusal Vektör Mücadelesi Sempozyumu’na katılarak bilgi ve birikimlerini paylaştı.

Antalya’da gerçekleştirilen ve 4 gün sempozyuma Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kent Zararlıları ile Mücadele Birimi’nden Zekeriya Yurdabakan katılarak, Büyükşehir Belediyesi’nin vektörle mücadele konusundaki çalışmalarını anlattı.

Sempozyuma Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra İstanbul, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gibi birçok yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, özel kuruluş temsilcileri, bilim dünyasından çok sayıda araştırmacı ve konuya ilgi duyan pek çok katılımcı iştirak etti.

Sempozyumda halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, ev sineği, hamamböceği, kene, kemirgenler ve yakarca gibi birçok vektör canlının yanı sıra çevremizde sıklıkla karşılaşılan ve zararlı olarak değerlendirilebilecek bazı canlıların mücadelelerine (kontrollerine) yönelik araştırmalar paylaşıldı, konu ile ilgili olarak yerel yönetimlerin ve özel kuruluşların uygulamalar sırasında karşılaştığı sorunlara çözüm önerileri sunuldu.

Ayrıca ülkemizde görülen sıtma, şark çıbanı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi gibi vektör kaynaklı hastalıklar, iklim değişiklikleri ve ülkemiz etrafında meydana gelen olayların hastalıkların yayılması açısından önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘III. Ulusal Vektör Mücadelesi Sempozyumu’nda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent Zararlıları ile Mücadele Birimi’nden Zekeriya Yurdabakan, “ Kentsel Alanlarda Sürüngen Kontrolü” hakkında yapılan çalışmalar konusunda bilgiler aktardı.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.