DOLAR 32,3325 % 0.24
EURO 35,0742 % -0.18
GRAM ALTIN 2.279,66 % 0,09
ÇEYREK A. 3.727,24 % 0,09
BITCOIN 2.298.870 1.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, VATANDAŞLARI BACA TEMİZLİĞİ KONUSUNDA UYARDI

Son Güncelleme :

23 Eylül 2016 - 10:06

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, VATANDAŞLARI BACA TEMİZLİĞİ KONUSUNDA UYARDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden havaların soğumaya başlaması ile birlikte ev, apartman ve işyerlerinde baca temizliğinin yapılması gerektiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; ‘’Yangın güvenliği açısından, kış aylarına girilirken, kazan, kombi ve benzeri elektrik harici yakıtlarla çalışan ısıtıcı cihazlara ait bacaların temizliğinin yapılması son derece elzemdir. Zira, tıkalı bir baca, yangına, karbonmonoksit zehirlenmesine ve gerektiğinden daha fazla yakıt tüketimine sebep olabilir.

Bu sebeple, yetkili firmanıza temizlik yaptırıp mutlaka ‘Baca Temiz Raporu’ alınması, yılda iki kez; kışa girişte ve kış ortasında temizlik yaptırılması gerekmektedir. Bununla beraber, kazan ve kombiler kadar yemekhane bacalarının da temizliğine önem verilmelidir’’ denildi.

Ayrıca, Türkiye’de çıkan tüm yangınların yaklaşık 10%’u baca kaynaklı olduğuna dikkat çekilerek, karbonmonoksit zehirlenmeleri sebebiyle, ilimizde her yıl can kayıpları yaşandığı vurgulandı.

Açıklamanın sonunda, İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Baca Denetim Biriminin, talep edilmesi durumunda kamu kurum ve kuruluşları ile apartman-site benzeri yerlerde ücretsiz olarak kontroller yaparak risk raporları hazırladığı ifade edildi.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.