DOLAR 32,3767 % 0.16
EURO 35,0559 % -0.16
GRAM ALTIN 2.325,03 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,43 % 0,20
BITCOIN 2.281.184 0.006
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ: İKİ AYDA 815 YANGIN

Son Güncelleme :

12 Temmuz 2017 - 18:08

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ: İKİ AYDA 815 YANGIN
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesi’nin Mayıs ayından bu yana 758 anız ve kuru ot, 39 bağ-bahçe ve 18 orman yangınına müdahale ettiği açıklandı.

Çıka/rıla/n yangınların çok büyük bölümünün Ramazan ayından sonraki dönemde gerçekleştiğini belirten Büyükşehir İtfaiyesi, özellikle anız yangını sayısında geçtiğimiz yıllara göre ciddi artış görüldüğünü vurguladı.

Öte yandan aynı dönemde meydana gelen 57 bağ-bahçe ve orman yangını ise vatandaşların dikkati ve itfaiyenin hızlı müdahalesi sonucu büyümeden söndürüldü, pek çok hayvan telef olmaktan kurtarıldı.

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Büyükşehir İtfaiyesi Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder,

‘’Üzülerek ifade etmeliyim ki, orman yangınlarından sonra yaptığımız incelemelerde mangal közü izlerine, sigara izmaritlerine ve maalesef kırık içki şişelerine rastlıyoruz. Ormanlar bu şehrin oksijen kaynağıdır. Bazılarımıza küçük ve önemsiz gelen sorumsuz hareketler geri dönüşü olmayan büyük felaketlere sebep olabiliyor. Ülkemizde ve dünyada haftalarca söndürülemeyen orman yangınları meydana geliyor. Hep benzer sebeplerden. Biz İtfaiye teşkilatı olarak her an görev başındayız, ancak ormanlık alanlarda sorumsuz davranışlarından dolayı yangına sebebiyet veren kişiler biraz düşünmeliler. Bu şehir atalarımız tarafından bize nasıl güzel ve temiz bırakıldıysa, bizden sonrakilere de öyle bırakılmalı.’’

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.