DOLAR 32,3273 % 0.22
EURO 35,1092 % -0.13
GRAM ALTIN 2.308,42 % 1,36
ÇEYREK A. 3.774,26 % 1,36
BITCOIN 2.288.335 2.61
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜTÜPHANELERİ ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Son Güncelleme :

10 Kasım 2016 - 15:00

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜTÜPHANELERİ ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kütüphanelerin Türkiye’ye örnek teşkil ettiği belirtildi.

Hacettepe Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi tarafından yürütülen Herkes İçin Kütüphane Projesi kapsamında yapılan çalışma ve değerlendirmelerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kütüphanelerin Türkiye’ye örnek teşkil ettiği belirtildi.

Herkes için Kütüphane Projesi kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Çelik, Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar katıldı.

BAŞKAN ERKOÇ’A TEŞEKKÜR MEKTUBU

Basın toplantısında ilk söz alan Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 18 adet kütüphanenin Türkiye için örnek teşkil ettiğini ve teşekkürle ödüllendirildiğini ifade ederek: “Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezinin yürüttüğü ‘Herkes İçin Kütüphane’ projesinde büyükşehir belediyemizin kütüphaneleri örnek seçilmiş ve proje direktörü Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük imzası ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Beye bir teşekkür mektubu gönderilmiştir. Teşekkür mektubunda aynen şu ifadeler yer almaktadır:  ‘Sayın Başkanım, Belediye kütüphanelerinizin üyesi olduğu, Herkes İçin Kütüphane Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz ihtiyaç analizi ziyaretleri çerçevesinde 18 Temmuz 2016 tarihinde belediyenize ait 15 kütüphaneyi Kütüphaneler Şube Müdürü Sayın Serdar Yakar rehberliğinde proje direktör yardımcımız Sayın Mustafa Ünal ile birlikte ziyaret ettik. Meslek yaşamım boyunca gerek ülkemizde gerekse yurtdışında çok büyük ve gelişmiş kütüphaneler gördüm. Ancak böyle bir konseptle ilk kez karşılaştım. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturmuş olduğu kütüphane anlayışına büyük bir mutluluk ve hayranlıkla şahit olduk. Gerek kütüphanelerinizin sahip olduğu alt yapı gerekse hizmet anlayışı her türlü takdiri hak etmekte, kesinlikle ülkemizdeki tüm belediyelere örnek teşkil edecek bir uygulama olarak göz çarpmaktadır.

Diğer taraftan, böyle bir anlayışın bugüne değin ülkemiz kütüphanecilik camiasında hak ettiği yeri ve tanınırlığı elde etmemiş olması bizleri son derece üzmüştür. Gerek proje ofisimiz gerekse Türk Kütüphaneciler Derneği aracılığıyla konuyla ilgili girişimlerimizi başlatacağımızdan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kütüphane anlayışının daha görünür olması konusunda elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

Sayın Başkanım, Belediyenize yapacağımız yatırımın karşılığını bulacağından ve Kahramanmaraş’ın projenin en iyi uygulamalarını gerçekleştireceği belediyelerimizden biri olacağına ilişkin beklentimizin bu ziyaretimiz sonrasında en üst düzeye çıktığını bildirir, belediyenizin kütüphane kurumuna göstermiş olduğu önem ve özen nedeniyle içten teşekkürlerimi sunarım.’ diye bitiyor mektup. Şimdi de proje ile alakalı konuşmasını yapmak üzere Prof. Dr. Ahmet Çelik hocama sözü veriyorum” dedi.

ÇOCUKLARI KÜTÜPHANELERE TOPLAMANIZA HAYRAN KALDIK

Prof. Dr. Ahmet Çelik ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinin gerçekten Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir yapıda olduğuna işaret ederek: “Öncelikle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kütüphanelerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a bir teşekkür de ben etmek istiyorum.

Burada hoşuma giden bir başka olguyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bizim varoşlar diye tabir ettiğimiz kenar mahallelerdeki çocukları sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan alarak bu kütüphanelerde toplamış olmanızdan gerçekten çok mutlu oldum. İl genelinde 18 tane kütüphane ile hizmet vermek gerçekten güzel bir hizmet.

Bu proje kapsamında umudumuz o ki Kahramanmaraş’ı diğer illerimize ve diğer belediyelerimize örnek göstereceğiz ve bu konseptin uygulanması için çaba sarf edeceğiz. 26 Kasım’da bu proje kapsamında yer alan Belediyelerin ve büyükşehir belediyelerini toplantısı olacak. Bu toplantıda Kahramanmaraş’ı örnek göstereceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Ayrıca Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesinin ‘Her Mahalleye Bir Kütüphane projesini de çok yerinde bir uygulama olarak görüyor ve gerekli desteğin verilmesi konusunda elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyorum” dedi.

HEDEFİMİZ HER MAHALLEYE BİR KÜTÜPHANE

Basın toplantısında son olarak söz alan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı ise Edebiyatın ve Şirin Başkenti Kahramanmaraş için UNESCO’nun Edebiyat Kenti olması yolunca müracaat ettiklerini ifade ederek:  “Edebiyatın ve Şiirin Başkenti Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz hafta bir kitap ve kültür fuarı organize ettik. Bu yıl 3.’sünü düzenledik. Fuarın kapanmasının hemen ardından çalışma arkadaşlarımızla bir araya gelerek eksiklerimizi masaya yatırdık. Bir sonraki fuara neler yapabilirizi konuştuk. Edebiyat kenti olabilmemiz için bir takım şeylerin yapılması lazım. Bundan dolayı da çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz.

Şehrimizde kütüphaneciliği daha da yaygın hale getirebilmek adına iki tane mobil kütüphane yapıyoruz. Bu mobil kütüphanelerimiz kırsal kesim dediğimiz ve kütüphanesi olmayan bölgelerimize giderek, kütüphaneyi öğrencilerimizin ayağına götürecek. Kütüphaneyi sadece ders çalışılan yer olmaktan çıkarıp, çok daha aktif bir hale getireceğiz. Hedefimizde Her Mahalleye bir kütüphane yapmak var.

Geçmişte tarihe baktığımız zaman 800 bin el yazması eserden bahsedilir. Horasan Erenleri Anadolu’ya bir nefes getirmişler ve Avrupa’ya bir ilim götürmüşlerdir. Bu ilim götürme öyle afaki olmamış, el yazması eserlerle sağlanmıştır.

Bizim kütüphanelerimiz sabah 8.00’de açılmakta ve gece 23.00’te kapanmaktadır. Kütüphanelerimizde yer alan bilgisayarlar sayesinde de öğrencilerimiz kitaplarda bulamadığı veya acil bulması gereken konuyu internet yardımı ile kütüphanelerimizden öğrenmektedir. Bizim kütüphanelerimiz aynı zamanda evlerinde ders çalışma ortamı olmayan öğrencilerimiz için de güzel bir mekan olmaktadır” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının yönelttiği sorulara da cevap verildi.

Proje kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kütüphanelere 76 adet bilgisayar teslim edildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.