DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.118.846 2.037
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR AKMOD HEDEF BÜYÜTTÜ

Son Güncelleme :

30 Mart 2018 - 15:16

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR AKMOD HEDEF BÜYÜTTÜ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, 2006 yılında kurulan AKMOD (arama-kurtarma-moral-destek) teşkilatının gönüllü sayısının 6.000’i geçtiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde faaliyet gösteren ve deprem-sel-yangın gibi afet durumlarında vatandaşlara yardım amacıyla kurulan teşkilatın hizmet alanı vatan-millet-bayrak ve ezan kavramlarıyla güncellenerek teşkilat çalışmalarına hız verildi.

Merkezdeki 90 mahallede 30’ar kişilik gönüllü ekiplerini kuran AKMOD, ilçelerde de gönüllü ekipleri için çalışmalara başladı.

‘’Bilinçli birey, bilinçli toplum’’ sloganı ile mahalle muhtarlarıyla toplantılar yapan AKMOD personeli, muhtarlar başkanlığındaki mahalle ekiplerine, eğitim veriyor. Temel yangın, deprem ve sel olaylarında arama-kurtarma ve kriz yönetimi konularında bire bir eğitim alan katılımcılara, manevi değerler eğitimi de veriliyor.

‘’İhtiyaç duyulan her an, vatandaşlarımızın ve devletimizin hizmetinde olacağız’’ diyen AKMOD Başkanı ve Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder:‘’Bugün, her kurumun, her kuruluşun, asli görevlerinin yanında, vatanına, milletine bağlı, insanlığa faydalı, maneviyatı yüksek bir toplum için üzerine düşeni yapması gerekiyor. Biz de bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah ilçelerimizdeki faaliyetlerimizle gönüllü sayımız 10.000’den yukarıya çıkacaktır. Şu ana kadar il genelinde 108 mahallede çalışmalarımızı yaptık. Hedeflediğimiz sayı en az 15.000 gönüllü. Ardından yaz ve kış dönemlerinde 3’er kamp dönemi gerçekleştirmeyi planlıyoruz’’ dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.