DOLAR 32,3862 % 0.19
EURO 35,1055 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,14 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,23 % 0,25
BITCOIN 2.288.933 0.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Bosna Bizim Neyimiz Olur

Son Güncelleme :

06 Kasım 2015 - 9:43

/ kez okundu.
Bosna Bizim Neyimiz Olur
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kültür ve Medeniyet Topluluğu tarafından, “Bosna Bizim Neyimiz Olur?” konulu söyleşi düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan yaptı. Prof. Dr. Bakan “Bosna bizim kardeşimizdir. Kardeşlik bilincimizi geliştirerek, geçmişteki gücümüzü hatırlayarak, daha güçlü ilişkiler inşa edebiliriz” diye konuştu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin girişimleri ile 2015 yılının Azerbaycan üniversiteleri ile dostluk yılı ilan edildiğini hatırlatan Prof. Dr. İsmail Bakan, 2016 yılının Bosna Hersek ve Makedonya üniversiteleri ile dostluk yılı ilan edilmesinin planlandığını aktardı.

KSÜ Kültür ve Medeniyet Topluluğu Başkanı Ferhat Ağca ise söyleşinin düzenlenmesine sağladığı destekten dolayı Üniversitemiz Rektörü Deveci’ye ve Üniversite yöneticilerine teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından KSÜ Kültür ve Medeniyet Topluluğu Danışmanı ve İİBF Öğretim Görevlisi İsmail Göktürk, Kahramanmaraş İl Kültür Eski Müdürü Osman Nalbant ile birlikte “Bosna Bizim Neyimiz Olur?” başlıklı söyleşi gerçekleştirdi.

Edirne’nin batısı doğusundan daha az değerli değildir diyen Nalbant, “Bosna her şeyden önce bizim kardeşimizdir” dedi. Bizim hatıralarımızda kalan birçok güzelliğin bu gün Bosna’da halen yaşatıldığını ifade eden Osman Nalbant bizde neden yaşatılmadığını düşünmemiz gerektiğini belirtti.

“Osmanlıyı ve Osmanlılık bilincini anlamadan, Bosna’yı anlamak mümkün olmaz” diyen Nalbant, Bosnalı Müslümanların 1463’te Müslümanlıkla şereflendikleri günün her yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet’e ve Osmanlıya dualar edildiğini söyledi. “Müslümanın gönlünde sınır olmaz. Bizler Müslüman kardeşlerimizle sınırlarımızı kaldırmalıyız” şeklinde konuşan Nalbant, “Bosnalı kardeşlerimize 500 yıllık borcumuz var. Onlar 500 yıl boyunca bizler iki gözümüzü kapatarak uyuyalım diye bir gözler kapalı uyudular” diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan tarafından, Osman Nalbant’a günün anısına hediye takdim etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.